Hamit Altintopnak egy pontot köszönhet a török válogatott

Vágólapra másolva!
2007.03.28. 22:48
Hamit Altintopnak köszönhetően a török labdarúgó-válogatott egy pontot megmentett Norvégia ellen a 2008 Európa-bajnokság selejtezőinek C csoportjának mai játéknapján. A támadó a hajrában kétszer is bevette a norvég kaput. A görögök csupán egy tizenegyes góllal tudtak csak nyerni Máltán.
John Carew (középen) küzd a török védőkkel
Reuters
John Carew (középen) küzd a török védőkkel
John Carew (középen) küzd a török védőkkel
Reuters
John Carew (középen) küzd a török védőkkel

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK C CSOPORT

  • Törökország – Norvégia 2-2 (Altintop 72., 89. ill. Brenne 31., M. Andresen 41.)
  • Málta – Görögország 0-1 (Baszinasz 66.-11esből)
  • Magyarország – Moldova 2-0 (Priskin 9., Gera 63.)
Sokáig tartott, amíg az Európa-bajnoki címvédő görög válogatott bedarálta idegenben a máltai együttest, ugyanis az első félidőben nem esett gól, a hazaiak hősiesen védekeztek.

A második játékrész elején a forgatókönyv hasonló volt, és csupán egy büntetőből sikerült megszereznie a C csoport egyik favoritjának a vezetést.

Ekkor, a hatvanhatodik percben Roderick Briffa szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért megkapta második sárga lapját, így a vendégek nemcsak tizenegyeshez jutottak, hanem egyúttal emberelőnybe is kerültek.

A büntetőt Angelo Baszinasz értékesítette, amivel megszerezte Görögországnak a nagyon fontos három pontot.

Sokáig úgy nézett ki, hogy Norvégia javít a szombaton hazai pályán elszenvedett vereség után, hiszen a szünetben Brenne és Andresen találataival már két góllal vezettek a C csoport listavezetője, Törökország ellen.

A vendégek a szünet után is jól tartották az eredményt, azonban a hetvenkettedik percben jött Hamit Altintop, és mintegy huszonhárom méterről megeresztett lövésével visszahozta a török reményeket.

A norvégok már-már a győzelmet ünnepelték volna, amikor Altintop ismét betalált és megmentett egy pontot Törökország válogatottjának.

A törökök így jelenleg egy ponttal vezetik a csoportot a három pontot bezsebelő görögök előtt, míg a norvégok feljöttek a harmadik helyre, igaz öt pont a hátrányuk a 2004-es Eb-győztes mögött.

A magyar válogatott jelenleg az ötödik helyen áll, de csupán egyetlen pont a hátránya a bosnyákokkal és a norvégokkal szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik