Könnyed győri siker

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.03.29. 10:03
Címkék
A Bajnokok Ligája-elődöntős Győr és a KEK-elődöntős FTC rangadójából edzőmérkőzés lett, amelyen mindkét együttes sokat szerepeltette a tartaléksorát – amely a győrieknél sokkal erősebb.

A győriek annak ellenére nagy csatára, vérbeli rangadóra készültek, hogy a szerdai találkozónak az alapszakasz végeredménye szempontjából gyakorlatilag nem volt jelentősége. Edzőjük, Róth Kálmán azt mondta: a Fradi sem veszi félvállról a mérkőzést, hiszen a tekintélye megőrzéséért nyilván fontosnak tartja, ezért szerinte csak ködösítés lehetett, hogy Németh András edző egy nappal a derbi előtt kulcsjátékosai pihentetéséről, a fiatalok kipróbálásáról beszélt.

Ehhez képest a Budapest Bank-FTC-ben valóban nem kezdett Kirsner Erika, Lucia Uhraková, Katarina Mraviková és Haris Katalin. A népligetiek vezéregyénisége, Tóth Tímea többnyire védekezésben volt a pályán, a helyén pedig Zácsik Szandra játszott balátlövőként. A bajnok ellen szélsőként is megmutathatta tudását Soós Viktória, aki az utóbbi időben az FTC jobbátlövője volt, és helyettesítette a sérült Németh Helgát. Jobbátlövőként játszott Smidéliusz Júlia, aki igyekezett élni a lehetőséggel. Kirsnert megpróbálta pótolni Szamoránsky Anikó, aki a későbbiekben a jobbszélen is kapott feladatot.

A félidő derekán aztán kezdtek pályára szivárogni a Fradi klasszisai, akik közül – miként Németh András ígérte – általában csak egy-kettő egészítette ki a főleg fiatalokból összeállított vegyes sorokat. Kirsner mellett Uhraková is játszott, Tóth pedig már védekezéskor is a kispadon maradt.

A győri klasszisokat persze nem hozta zavarba, hogy ellenfelük kevert sorokat szerepeltet, mert Simona Gogirla és Görbicz Anita vezérletével tartották egykét gólos előnyüket. A hazaiak védekezését jól dirigálta Herr Orsolya, aki vírusos fertőzésből felépülve vállalta a rangadót. Az ETO akkor tudott előnybe kerülni a rendre egyenlítő Fradival szemben, amikor labdát szerzett, és lerohanta ellenfelét, valamint a beállós pontos játékba hozásakor (17–13). A jó iramú, sportszerű, sok hibával tarkított csatában a szünetig egy-egy kiállítást és egy-egy hétméterest ítéltek a bírók.

A második félidőre az FTCben Haris állt a kapuba, rövid időre bejött Mraviková, és 21–14 után Tóth Tímea is pályán maradt támadásban (Uhraková és Kirsner a kispadon ült). A minden tekintetben óriási fölényben játszó hazaiak néhány könnyelmű megoldást is megengedhettek maguknak, mert az FTC vegyes sorai sem védekezésben, sem támadásban nem tudták tartani velük a lépést. A nagy kedvvel játszó Ana Djokicsról rendre megfeledkeztek a vendégek, és a szerb beállós szinte tetszés szerint lőtte a gólokat. A Győrben többnyire pihent Aurelia Bradeanu és Radulovics Bojana, majd a térdét fájlaló Görbicz is a kispadon maradt, és jegelte a jobb lábát.

A hajrá 32–21-nél kezdődött, de ekkor már edzőmérkőzés zajlott a pályán. A vendégeknél újra a fiatalok sora játszott, és az ETO-ban is a tartalékok kaptak több feladatot. A hazaiak alaposan visszavágtak a népligetieknek őszi vereségükért, a BL-elődöntős Győr és a KEKelődöntős FTC a rájátszásban alighanem igazi rangadókkal szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik