Kísérleti találkozó

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.03.30. 01:48
Címkék
Nagy rohanás, hatvan találat, jelentős gólkülönbség, néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény, több kísérleti taktikai megoldás, a posztjaikat sűrűn, látszólag cél nélkül cserélgető játékosok. Ezek inkább a tesztmeccsek jellemzői, pedig Győrött rangadót vártak.

Az Audi ETO megtette a magáét a női bajnokság szerdai rangadóján: lőtt a Fradinak 36 gólt, és csupán 24-et kapott. A győri közönség jól szórakozott, hiszen kedvencei taroltak, záporoztak a gólok, a kulcsjátékosok között pedig újra szerepelt Ana Djokics (8 gól) és a vállsérülése után egyre jobb formába lendülő Simona Gogirla (7). A tavaly a világ legjobbjának megválasztott Görbicz Anita hat találatig jutott, majd a második félidő derekán leült a kispadra, és jegelte fájós jobb térdét.

A népligetiek szakvezetője, Németh András nyílt sisakkal játszatta együttesét, s már a találkozó előtt elmondta, hogy elképzelései szerint a rutinosabb kulcsjátékosok kevesebb szerepet kapnak a Győr ellen. El lehet képzelni, milyen rangadó az, amelyen 10-15 percig van csak a pályán, és nem lő gólt Lucia Uhraková, Kirsner Erika és Katerina Mraviková, mi több, Tóth Tímea is csak egy találatot szerez. Ugyanakkor Szamoránsky Piroska (6) és Szucsánszki Zita (7) kitett magáért.

Csupán az okozott némi kiábrándulást, hogy az európai kupákban elődöntős Győr (BL) és FTC (KEK) összecsapásának varázsát, forró hangulatát jelentősen tompította a tétnélküliség. A Fradi ugyanis már a mérkőzés végeredményétől függetlenül szinte biztosan megnyeri az alapszakaszt. Így a találkozó szakmai értékelésébe, elemzésébe egyik csapat szempontjából sem érdemes elmélyedni. Egy-egy részfeladatot jól megoldott a védekezését fegyelmezetten összerakó, bajnok Győr, amely próbálta kiszolgálni közönségét.

Ennél többről azonban nem volt szó a rangadópótló összecsapáson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik