A PMFC-nek a tavasszal képtelenség gólt rúgni

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.03.31. 05:30
Címkék
Noha a tavaszi szezonban a középcsapatok közül jól szerepel a Honvéd és a Kaposvár is, az idény meglepetésének mégis talán a Pécs remeklése számít: az őszt a kilencedik helyen befejező együttes ugyanis még gólt sem kapott a tavasszal... Igaz, most nehéz feladat vár rá, a dobogóra hajtó Újpestet fogadja.

Hazai pályán 2–0-s győzelem a Fehérvár, 1–0-s siker a DVTK ellen, idegenben pedig gól nélküli döntetlen a listavezető MTK stadionjában, valamint a Győr vendégeként. Ezt az eredménysort alighanem a bajnoki címért küzdő együttesek is elfogadnák, ezért érthető, ha a Pécs trénere, Keszei Ferenc is elégedett csapata eddigi teljesítményével.

„Hogy mennyi pontot kalkuláltam az első négy meccsünkre? Nézze, az eredményeket nem lehet tervezni, csak a munkát – felelte Keszei Ferenc. – Az eredményességet illetően sokat jelent, hogy nem volt nagy mozgás a játékoskeretben, valamint az úszóválogatott edzőjének, Sántics Bélának a segítségével a korábbitól eltérően készültünk fel. A játékosokban tudatosítottuk, hogy kemény hetek várnak rájuk, de az elvégzett munkától jobbak lehetnek, és még több pénzt is kereshetnek majd. Az edzőmérkőzéseken szándékosan gyengébb ellenfelekkel játszottunk, hogy ne a kontrajátékot, hanem a labdavesztés utáni azonnali visszatámadást gyakoroljuk, és módosítottunk a szerkezetünkön is. A kollégáimmal, Schneider Gáborral, Bogyay Zoltánnal és Kárpáti Péterrel együtt azt próbáltuk megértetni a futballistákkal, hogy ne elégedjenek meg a szürkeséggel, lépjenek ki a »futottak még« kategóriából, és törekedjenek mindenki ellen a győzelemre.”

Egyelőre úgy tűnik, a játékosok értettek a szóból, a Pécs a tavasz egyik meglepetése lehet. A jelenlegi 27-es keretből 22-en pécsiek vagy helyi kötődésűek, velük a 8–10. hely valamelyikére odaérhet a PMFC. A nagy kérdés csak az, hogy aztán nyáron lehet-e merészebben tervezni.

„Hosszú távú koncepcióban gondolkozunk, a jövőt is a saját utánpótlásra építkezve képzeljük el – folytatta Keszei Ferenc. – Drasztikus generációváltásra nincs szükség, a csapatépítési folyamatnak megvannak a szabályai. Igaz, a nyáron lejár a szerződésem, de bízom benne: Pécsett adva lesznek a feltételek a további közös munkához, és hogy a jelenlegi úton megy tovább a pécsi futball.”

Az edző után lássuk, mit

Folytatás az 5. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik