Ismétlés történelemből

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.06. 23:32
Címkék
Már két hónapja elfogyott az összes belépőjegy a Hannover szombati bajnoki mérkőzésére. Nem csoda, hiszen Huszti Szabolcs együttesének ellenfele a Bayern München lesz. A magyar légiós a kitüntetett szurkolói figyelem ellenére is nyugodtan készül az összecsapásra.

Emlékezetes dátum 2006. november 8-a, ugyanis a télen ezen a szerdai napon fogadta a Bayern München együttese a Huszti Szabolcsot soraiban tudó Hannover gárdáját. A találkozó első félidejének 43. percében a magyar középpályás gólt rúgott a bajorok kapusának, Oliver Kahnnak, és nem csupán a vezetést szerezte meg csapatának, hanem találata végül három bajnoki pontot ért a kiesés ellen menekülő Hannovernek.

„Történelmi jelentőségű gól volt, korábban a Hannover sosem tudta legyőzni bajnoki mérkőzésen a Bayern Münchent – mondta a ballábas középpályás, majd azonnal leszögezte: –

Akkor is hangsúlyoztam, és véleményem azóta sem változott: örülök, ha sikerül betalálnom, ám a csapat eredményessége sokkal többet ér számomra. Gólomra elsősorban azért emlékszem vissza jó érzéssel, mert azzal nyertünk a bajorok ellen, hatására magára talált csapatunk, és elkezdtünk felfelé kapaszkodni a tabellán.”

Lám, mennyit változott a világ: az akkor még a bajnoki címért hajtó Bayern München ma már talán megelégedne a dobogó második, illetve harmadik fokával is, a biztos kiesőként emlegetett Hannover pedig a középmezőnyig küzdötte fel magát.

„Nem nézett le bennünket a Bayern, hiszen legjobbjaival állt ki ellenünk – oszlatott el egy tévhitet Huszti Szabolcs. – Ahogy most, úgy akkor sem mi voltunk a mérkőzés esélyesei. A bajoroknak nagyon erős csapatuk van, sokkal többet támadtak, mint mi. Győzelmünket annak is köszönhetjük, hogy védőink remekül helytálltak. Bár tavaly biztosra vették a müncheniek, hogy legyőznek bennünket, mostanra talán elbizonytalanodtak.”

Nőttek a Hannover esélyei azzal is, hogy a Bayern kedden BL-mérkőzést vívott az olasz AC Milan ellen. Ottmar Hitzfeld csapata idegenben 2–2-es, győzelemmel felérő döntetlent ért el, a siker azonban vezéráldozatokat követelt. Willy Sagnol térdsérülése miatt négy hónapra kidőlt, és egyelőre Hasan Salihamidzic, Lúcio és Owen Hargreaves is sebeit nyalogatja. Nem elképzelhetetlen, hogy a bajorok – ha nem is tartalékosan – felforgatott csapattal lépnek pályára a Hannover vendégeként. Ez azonban aligha izgatja majd a kilátogató drukkereket.

„A szurkolók figyelme nem csak a bajoroknak szól – szögezte le a magyar légiós. – Legutóbbi három hazai meccsünket is telt ház előtt játszottuk, szereplésünk egyre több embert vonz a stadionba. Öt pont hiányzik még a szezon előtt kitűzött negyvenhez. Ennyinek elégnek kell lennie a biztos bentmaradáshoz. Feljebb nem kacsingatunk, mert továbbra is nagyon szoros a mezőny mögöttünk.”

A Bayern taktikáját azonban érdemesebb Huszti Szabolcsék edzőjének, Dieter Heckingnek szemügyre vennie, bár hét közben, a Milan ellen nem elsősorban játékban, hanem küzdőszellemben emelkedett olasz ellenfele fölé a müncheni társulat. Ezt bizonyítja a lefújás előtti utolsó pillanatokban szerzett egyenlítő gól is.

„Tipikus német mentalitás, sohasem adják fel – magyarázta a magyar középpályás. – Bármikor képesek a padlóról felállni. Nem bánom, ellenünk is lőhetnek a 93. percben gólt, ha akkor mi már 2–0-ra vezetünk…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik