Rossz forma, jó sorozat

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.04.06. 00:19
Címkék
Első tavaszi győzelmét aratta az FC Fehérvár a legutóbbi fordulóban Vácott, ám különösebb kockázat nélkül megjósolható: a Magyar Kupa védőjének pénteken a listavezető DVSC-TEVA ellen jóval nehezebb lesz ismét három pontot szereznie.

Egy győzelem, két döntetlen és két vereség az FC Fehérvár idei mérlege, és ezt a szereplést bizony nem nevezheti acélosnak az őszt ötödik helyen befejező együttes. Különösen feltűnő, hogy míg a bajnokság első felében javarészt hazai pályán szerezte pontjai többségét a csapat – kilenc meccsen hétszer győzött –, a tavasszal két találkozón mindössze egy döntetlenre tellett erejéből a Sóstói Stadionban.

„Való igaz, a Paks és a Kaposvár elleni kilencven perc nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ugyanakkor apróságokon múlott, hogy a párharcokat riválisaink zárhatták elégedettebben – mondta Horváth Ferenc, a piros-kékek csatára. –

Tisztességesen dolgoztunk az elmúlt időszakban, az eredmények mégis elmaradtak, ennek ellenére hiszek benne, hogy a listavezető ellen javítani tudunk. Verhetetlen csapat nincs, és bár az éllovas legyőzése mindig bravúrnak számít, ötödik helyezettként miért ne győzhetnénk le a Lokit?”

Noha az FC Fehérvár volt már jobb szériában is, a 32-szeres válogatott Horváth Ferenc nem panaszkodhat mostanában: a támadó a fehérváriak hat tavaszi találatából egymaga hármat szerzett, mi több, az utóbbi három fordulóban rendre eredményes volt.

„Ugyanolyan erőben vagyok, mint öt évvel ezelőtt, ennek is köszönhető, hogy egyre többször hozok jó döntéseket az ellenfelek kapuja előtt – folytatta a 34. évében járó futballista. – A csatárnak nagyon fontos, hogy első gólját a lehető leghamarabb megszerezze, s nekem ez a harmadik fordulóban, a Vasas otthonában sikerült. Azóta két újabb gólt rúgtam, és remélem, a sorozat a Loki ellen sem szakad meg. Valamennyiünknek, de különösen fiataljainknak nagyszerű lehetőség a Debrecen elleni mérkőzés a bizonyításra, az esetleges győzelemmel megteremthetnénk az alapját az eredményes folytatásnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik