A Bayern nemes bosszúja

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.09. 23:46
Címkék
Bosszút állt a Bayern a Hannoveren. A müncheniek zokon vették, hogy a Huszti Szabolcsot is a soraiban tudó együttes tavaly novemberben – ebben a szezonban egyedüliként – legyőzte őket saját stadionjukban, és most hátrányból fordítva három ponttal távoztak Hannoverből.

Egyetlen félidőig tartott a han noveriek öröme: a csapat 45 percig nem csupán jobban játszott a Bayernnél, de egygólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe. Már az első játékrészben majdnem 30 perc volt a tiszta játékidő – ez azért nem rossz, és többségében a hazai gárda játékosainak lábán volt a labda.

„Már többször bizonyítottuk, nem az a csapat vagyunk, amelyik csak előrerúgja a labdát, és rohan utána – szögeztele a mérkőzés után Huszti Szabolcs, aki végig pályán volt. – Ragaszkodtunk saját játékunkhoz, tudatosan akartunk támadni és persze gólokat szerezni.”

A hazaiak főleg a széleken próbáltak a vendégvédelem mögé kerülni, ebben fontos szerep jutott a két, vonal mellett játszó hannoverinek, Huszti Szabolcsnak és Jan Rosenthalnak. A szélsők gyakran cseréltek helyet egymással, húsz perc elteltével többször előfordult, hogy a magyarnak az eredetileg vele azonos poszton játsszó Bastian Schweinsteigerrel kellett megküzdenie. A német vb-bronzérmes a mérkőzés ezen szakaszában erőtlennek bizonyult, a test test elleni párharcokban könnyedén maradt alul.

A folytatásban pedig a bajorok úgy fordították a maguk javára az eredményt, hogy nem futballoztak jobban a házigazdáknál. Mégis elrontották több tízezer hannoveri szurkoló jókedvét, pedig nem volt eseménytelen a találkozó, ezt a tiszta játékidő is jelzi.

„Most senki sincs mosolygós kedvében – mondta Huszti Szabolcs. – Néhány napig rágódunk majd, amiért saját magunkat vertük meg. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, ám egy kivételével a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. Sajnos a bajor csapatban klasszis játékosok vannak, akiknek elegendő egy villanás… ”

Ilyen például a korábban lesajnált (és a Bayern menedzsere, Uli Hoeness által többször is élesen kritizált) Bastian Schweinsteiger, aki győztes gólt szerzett. És ha már szóba kerültek a müncheni labdarúgók: a keddi, Milan elleni BLmérkőzéshez képest hat helyen változott a Bayern kezdőcsapata. A gárdába visszatért Mark van Bommel és Oliver Kahn. Utóbbi pályára lépése meglepő lehet, mert bár a szakma és persze Ottmar Hitzfeld kitart a veterán kapus mellett, a közvélemény a Milan ellen jól teljesítő (igaz, az olaszok első gólját kissé elnéző) Michael Rensinget követelte a kapuba. Úgy tűnik, egyelőre sikertelenül, Oliver Kahnt nem olyan könnyű kirobbantani a gólvonal elől – persze volt már arra példa, hogy egy játékos a szurkolók nyomására kapott helyet a gárdában… Huszti Szabolcs még a találkozó előtt azt mondta: mindegy, ki véd a Bayernben, a gólt senki sem képes hárítani. Kár, hogy a magyar középpályás ezúttal ezt nem tudta bizonyítani…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik