A sértett csatár gólja

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.04.13. 00:16
Címkék
Az UEFA-kupa negyeddöntőjének visszavágóján a játéknap slágermeccsén tulajdonképpen már az első félidőben eldőlt a továbbjutás: a címvédő Sevilla többek között Frédéric Kanouté parádés játékának köszönhetően 2–2-t játszott a White Hart Lane-en a Tottenham ellen, és bejutott az elődöntőbe.

Nem csoda, hogy a Sevilla-druk kerek Frédéric Kanoutétól várták a csodát.

A Londonba érkező spanyol szurkolók zöme a mali támadó nevével ellátott mezben feszített, amint a kis „turistacsoport” az UEFA-kupa-mérkőzés előtt az utcán sétálgatott, s amikor a White Hart Lane vendégszektorába betömörültek a sevillai fanatikusok, a korábban a Tottenhamban is profiskodó futballista képével illusztrált transzparenst feszítettek ki maguk elé.

Az idei szezonban igazi közönségkedvenc vált a csatárból.

Bár tény, Frédéric Kanouté szimpatikus figura, egy-egy edzés után például örömmel áll meg egy fotóra a rajongókkal, szívesen osztogat autogramokat a pálya szélén várakozóknak, nem a készséges hozzáállása, hanem elragadó jelleme miatt zárták szívükbe a spanyok. A csatár élete legjobb formájában futballozik a Sevillában: tizenkilenc góllal vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját, s nagy érdeme van abban, hogy csapata a második helyen áll a tabellán. Pedig a huszonkilenc éves labdarúgó nemrégen még azon gondolkozott, hogy feladja álmait, és jó néhány éves angol légióskodás után abbahagyja a játékot. A West Hamban eltöltött három év után a Tottenham Hotspur szerződtette, ám hiába futballozott agilisan, nem tudott beilleszkedni a Spurs játékába, így Martin Jol eladta a csatárt. Nem titok tehát, hogy Frédéric Kanouté nemcsak saját közönségének, de az angol együttes menedzserének is bizonyítani akart a párharc során.

„Voltak szép, ám akadtak nehéz pillanataim is a tottenhami két idény alatt – emlékezett viszsza angliai éveire a támadó. – A

szurkolók kedveltek, ám a vezetőedző nem szimpatizált velem. A Sevillában csodásan érzem magam, tökéletes a játékrendszer, a csapattársaimmal jól megértetem magam, és ami egy csatárnál a legfontosabb: eredményes vagyok. Remélem, Martin Jol is követte, követi a pályafutásomat. Ha nem, hát bizonyítok neki a Spurs pályáján.”

Bizonyított.

Azután, hogy Frédéric Kanouté tizenegyesből betalált a párharc első mérkőzésén – amelyet a Sevilla hazai pályán 2–1-re megnyert –, a White Hart Lane-en is gólt lőtt. A spanyolok egyébként már a harmadik percben, egy óriási hazai hiba után vezetést szereztek, a mali csatár találata viszont már parádés egyéni akció végén született.

A Sevilla így már az első félidő végén eldöntötte a továbbjutást, és bár a Spurs egyenlített a második negyvenöt percben, Frédéric Kanouté valóban megmutatta Martin Jolnak, hogy milyen nagyszerű támadó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik