Nagy Tamásé a tüzes pad

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.04.13. 00:16
Címkék
Szerdán a ZTE hazai pályán 3–3-as döntetlent játszott a Diósgyőrrel, és ezzel búcsúzott a Magyar Kupától. A kiesés személyi következményekkel is járt: a tréner, Simon Antal szerződését közös megegyezéssel felbontották, az új vezetőedző Nagy Tamás lett.

Pedig október közepe táján még minden olyan szépnek tűnt.

A Zalaegerszeg szárnyalt a bajnokságban, kilenc forduló elteltével nyolc győzelem és egy döntetlen volt a csapat mérlege. A gondok a paksi vereséggel kezdődtek: az őszt már csak harmadikként fejezte be az együttes, míg a nagy pofont a DVTK-val szembeni Magyar Kupa-kiesés jelentette. A ZTE-nél a gyengébb szereplés miatt csütörtökön edzőt váltottak: Simon Antal helyett Nagy Tamás irányítja a csapatot, és bizony keserves feladatra vállalkozik: tüzes pad az egerszegi, ha nincs eredmény, az edzőnek mennie kell.

„A Sopron elleni vereséggel messze kerültünk a bajnokság második helyétől, szerdán pedig elfogadhatatlan első félidő után búcsúztunk a Magyar Kupától –

indokolta a váltást Nagy Ferenc elnök. – Fontosnak tartjuk, hogy

a csapat magához térjen, és míg korábban játékosokat küldtünk el indokoltan, most szakmai vonalon változtattunk. Simon Antalt tehetséges edzőnek tartjuk, de bizonyos területeken neki is fejlődnie kell. Korrekt módon váltunk el.”

Sokáig nem maradhatott edző nélkül a csapat: a Pécs elleni bajnokin már a klub korábbi középpályása, Nagy Tamás (aki néhány héttel ezelőtt az NB II-es Kecskeméttel szakított) ül a ZTE kispadján, megbízatása a bajnokság végéig szól.

„Csütörtök kora délután kaptam az értesítést, hogy a zalai vezetők találkozni szeretnének velem, ez megtörtént, és másfélkét órás beszélgetést követően megegyeztünk egymással – mondta a ZTE új trénere, Nagy Tamás. – Nem titok, a csapatnak a nemzetközi porondra kell kijutnia. Talán kevesen tudják, de kötődöm Zalaegerszeghez, hiszen 1984-től három esztendőn keresztül itt futballoztam, mi több, Gellei Imrénél itt lett belőlem élvonalbeli labdarúgó. Pénteken úgy megyek be az öltözőbe, hogy tudom, a játékosokat fel kell ráznom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik