A finálé küszöbén

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.04.15. 00:19
Címkék
Január elején 16 női csapat nagy várakozással tekintett a BL-csoportmérkőzések elé. Aztán megrostálódott a mezőny, s ma már csak a négy legjobb reménykedhet, hogy bejut a legrangosabb európai kupa fináléjába.

A magyar bajnok Győri Audi ETO KC történetének eddigi legjobb eredményét jelenti a négy közé kerülés. A Rába-parti hölgykoszorú tagjai csoportjukban a montenegrói Podgoricát és a norvég Trondheimet megelőzve, az orosz Lada Togliattival együtt jutottak előbb a legjobb nyolc, majd a norvég bajnok Larvik kétszeri legyőzésével a legjobb négy közé. Most pedig a kétszeres BL-győztes (2004, 2005), a földrész legerősebb együtteseként jegyzett dán Slagelse legyőzésével kívánják folytatni diadalmenetüket.

A Slagelse a csoportmérkőzések során kétszer is diadalmaskodott a macedón Szkopjével szemben, ugyanakkor a Hypo NÖ ellen mindkét mérkőzését elvesztette. Budapesten nyolc góllal nyert az FTC ellen, de a dániai visszavágón, amelyen néhány klasszisa nélkül szerepelt, a szenzációsan kézilabdázó ferencvárosiak egy góllal (28–27) győztek. A dánok keretét klasszisok alkotják, mint a norvég kapus, Cecilie Leganger, a mezőnyben pedig Bojana Popovics-Petrovics, Emilija Turej, Kamilla Kristensen vagy Katarina Bulatovics.

Persze a győriek nem remegő lábbal és kézzel várják a dánok elleni találkozókat, amelyekre a minap a Magyar Kupa négyes döntőjével és az újabb, sorozatban harmadik MK-diadalukkal hangoltak.

A győri csapat tagjai a Magyar Kupa-döntő után két nap szabadságot kaptak, szerdán folytatták a gyakorlást. Sérült szerencsére nincs az együttesben, amelyben a hangulat kimondottan jó és bizakodó.

Optimista a Slagelse is, amely – Bendó Zsolt Koppenhágában élő sporttanácsadó szerint – nagyobb gond nélkül jutott be a dán bajnokság dönőjébe, miután az elődöntőben előbb öt, majd kilenc góllal nyert az Ikasttal szemben. Ez jó főpróba volt Anja Andersen edző együttesének a Győr elleni párharcra. Sérült a Slagelsében sincs, ugyanakkor gond, hogy nem a megszokott koppenhágai csarnokában, hanem Roskildében kell fogadnia a Győrt. A dánok figyelemre méltónak tartják, hogy a Győr, amely különgéppel, Borkai Zsolt társadalmi elnök vezetésével repül Dániába, roppant erős vetélytársakat legyőzve érkezett az elődöntőbe, és nem titkolja, hogy még nem lakott jól az eddigi sikerekkel.

A másik elődöntő első mérkőzésén: Lada Togliatti

(orosz)–Hypo (osztrák) 28–22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik