Isteni hasonmás!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.04.19. 23:09
Címkék
Immár nemcsak a játéktudását, hanem a Getafe ellen 5–2re megnyert kupameccsen szerzett találatát is Diego Maradonáéhoz hasonlítják: bár nem világbajnokságon született, még évekig beszélnek majd Lionel Messi szerdai csodagóljáról, amely kísértetiesen hasonló körülmények között esett, mint az isteni Diego angoloknak lőtt találata.

Érdemes volt várni. Amióta minden idők egyik legnagyszerűbb labdarúgója, Diego Maradona befejezte a futballt, Argentínában mindenki az isteni Diego utódját keresi. És persze véli megtalálni évről évre egy-egy fiatal tehetségben. Ám hiába kiáltották ki már Marcelo Gallardót, Javier Saviolát, vagy éppen Pablo Aimart új Maradonának, egyikük sem futotta be azt a karriert, melyet jósoltak nekik a szakemberek.

Nem úgy Lionel Messi!

A Barcelona zsenije még mindig nincs húszéves, de máris egy lapon emlegetik a katalánok legnagyobb csillagával, Ronaldinhóval. Mármint ami az értékét illeti, mert isten ments, hogy a játéktudását az argentinok egy braziléhoz hasonlítsák... Lionel Messi immár az első számú „Maradonahasonmás”, s akinek eddig kétségei lettek volna afelől, hogy legalább olyan kvalitásai vannak, mint az 1986-os világbajnokság hősének, az a szerdai Spanyol Kupa-meccsen megbizonyosodhatott a zsenialitásáról: a tinédzser támadó majdnem ugyanolyan gólt szerzett a Getafe ellen 5–2-re megnyert találkozón, mint Maradona az angolok ellen az 1986-os vébé negyeddöntőjében.

Diego Maradona már többször hangoztatta, Lionel Messi valóban az elmúlt évtized legnagyobb argentin ígérete, s reméli, hogy legalább olyan eredményes pályafutás vár rá, mint amit ő futott be. Ám hiába követi figyelemmel kedvence teljesítményét, a Getafe elleni csodagólt nem láthatta, mert továbbra is kórházban ápolják. Tudja ezt Messi is, aki bár elutasította, hogy összehasonlítsák példaképével, de Maradonának ajánlotta a gólt.

„Láttam, hogy az ellenfél sok területet hagy előttem – mondta Lionel Messi. – Megcsináltam néhány cselt, végigfutottam a Getafe térfelén, aztán passzolni akartam, ám láttam, hogy van esélyem kapura törni. Elhúztam a kapus mellett a labdát és a becsúszó védő fölött a hálóba emeltem. Lehet, hogy hasonlított a gólom Diegóéhoz, de ez nem fontos. Mindenesetre Maradonának ajánlom a találatot, gyógyuljon meg mihamarább!”

Egy biztos: ha Lionel Messi a szerdaihoz hasoló formában futballozik a jövőben, van miért felépülnie Diego Maradonának. Az a hír is elsimíthat néhány ráncot a korábbi világsztár arcán, hogy a Barca zsenije játszani akar az argentin válogatottban a Copa Americán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik