Olaszország várja a magyar kapust

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.04.26. 23:27
Címkék
Augusztus 6-ig biztosan a Crystal Palace labdarúgója marad Király Gábor, azt azonban még nem tudja, hogy szerződése lejárta után hol folytatja pályafutását. Egy biztos: angol és német ajánlatai is vannak a hetvenszeres válogatott kapusnak, a legújabb kérője pedig az olasz élvonalban szereplő Livorno.

A Crystal Palace legutóbbi bajnoki párharcát, a Barnsley ellen 2–0-ra elveszített meccset Király Gábor a kispadról nézte végig, ez azonban nem jelenti azt, hogy gond lenne a 70-szeres válogatott kapus formájával. A labdarúgó ugyanis már korábban megbeszélte edzőjével, Peter Taylorral, hogy ha a csapat elveszíti az esélyt a feljutásra, a cserekapus is lehetőséget kap a bizonyításra. A 44. fordulóban így már az argentin Julian Speroni nevével kezdődött a Palace összeállítása, Király Gábor pedig a kispadon ülve kapta meg az idénybeli első sárga lapját...

A játéktéren az egész bajnoki évadot letudta sárga lapos figyelmeztetés nélkül, cserejátékosként viszont fegyelmeznie kellett önt legutóbb a játékvezetőnek. Mi történt?

Harminchat mérkőzésen védtem az idén, és mert nem szokásom a bírók ítéleteivel foglalkozni, eddig megúsztam sárga lap nélkül – mondta Király Gábor. – A Barnsley ellen a remek teljesítményt nyújtó Julian Speroni kivédte az ellenfél büntetőjét, az asszisztens jelzésére azonban a játékvezető megismételtette. Odasétáltam a partjelzőhöz, és megkérdeztem tőle: miért jelezte, hogy játékostársam előre elmozdult? Természetesen odajött a bíró, és azt mondta: „Gábor, fogadja el ezt a sárga lapot a reklamálásért.” Nem kiabáltunk egymással, nem veszekedtünk, tudomásul vettem a döntését…

A bajnokságban még két összecsapás vár a Crystalra, a Derby County és a Colchester elleni.

Tudja már, hol folytatja a pályafutását?

Amikor a Herthában védtem, Angliába akartam igazolni, a célom most is az, hogy lehetőleg ebben az országban maradjak. Van ajánlatom a Premier League-ből, másodosztályú csapatok is érdeklődnek irántam, valamint hívnak vissza a Bundesligába is. Három éve védek Angliában, tudom, milyen itt a futball: ha nem is a hegy csúcsa, de nagyon közel van a tetejéhez. Egy autószerelő is látja, mekkora különbség van két műhely között, és én is tapasztaltam, mekkora élmény az angol bajnokságban szerepelni. Legyen szó az első vagy a második vonalról… És egy esetleges kihíváshoz mit szólna? Úgy hírlik, az olasz bajnokság tizenegyedik helyezettje, a Livorno szeretné szerződtetni a távozni kívánó Marco Amelia helyére.

Hallottam a lehetőségről, azonban mint mondtam, elsősorban Angliában gondolkodom. Nem akarok szerepet téveszteni, a menedzserem, Vladan Filipovics tudja, mi a dolga. Augusztus hatodikáig szerződés köt a Crystal Palacehoz, felesleges elébe menni az eseményeknek. Azt azért nem tagadom, megtisztelő, ha egy rangos bajnokságból érdeklődnek az ember iránt.

A Crystal Palace elöljáróival tárgyalt már a folytatást illetően?

Angliában az a jellemző, hogy megvárják a bajnokság végét, elmennek egy kis pihenőre, és csak utána kezdődik a munka. Igaz, egy-egy játékost illetően bebiztosítják magukat a klubok… Nekünk nem sikerült

rájátszást érő pozícióban végeznünk, nem tudjuk, ennek milyen következményei lesznek. Meglehet, az elnök továbbra is invesztál a csapatba, de az is előfordulhat, hogy jövőre mások lesznek a célok. Majd idejében megtudunk mindent, én a folytatást illetően nyugodt vagyok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik