Gera Zoltán újra az élvonal küszöbén (2)

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2007.05.07. 00:43
Címkék

Folytatás a 2. oldalról

nagyobb tétje a világon! A tele víziós jogdíjból ugyanis mintegy 40-60 millió fonttal (nem tévedés: 14-21 milliárd forinttal) kap többet egy Premier Leaguecsapat, mint egy másodosztályú – az egyéb marketingbevételekről nem is beszélve.

Így hát a közvetlenül az élvonalbeli tagságért rendezendő utolsó playoff-meccset a britek – szigorúan üzleti szemüvegen át nézve – rangosabbnak tartják a világbajnoki döntőnél is, és még a Bajnokok Ligája győztese sem kap annyi prémiumot a döntőért, mint amekkora öszszeg ezúttal kockán forog…

A WBA gárdájához hasonlóan szépen zárta az idényt a Plymouth is, amelyben Buzsáky Ákos és Halmosi Péter egyaránt kezdő volt a hulli találkozón. Utóbbi az első játékrész hajrájában megszerezte a negyedik angliai gólját.

„A jobb oldalról szállt a beadás, mindenki befutott a rövid sarok felé, míg én a túloldalon érkeztem, és szerencsére odajött a labda is – mondta Halmosi Péter. – Átfejeltem a kapus felett a labdát, amely a kapu bal oldalában kötött ki. Bár nem vagyok épp fejeskirály, ez bement, és persze nagyon örültem neki. A második félidő elején erőből középre lőttem egy labdát, és a csatárunk berúgta, így egy gólpasszt is a nevem mellé írtak.”…

A találat azért is jól jöhet a magyar játékosnak, mert a Plymouth úgy vette meg Halmosi Pétert 400 ezer fontért (144 millió forintért) Debrecenből, hogy első körben 75 ezret fizetett, a további 325 ezer fontot pedig akkor utalja, ha a szezon végén is igényt tartanak a labdarúgóra. Nos, Halmosi Péter góllal, gólpasszal érvelt amellett, hogy rá bizony szüksége van a Plymouthnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik