Továbbjutást ért a rutin

KARVALITS LEVENTEKARVALITS LEVENTE
Vágólapra másolva!
2007.05.07. 00:43
Címkék
Felfokozott hangulatú mecscsen, Zalaegerszegen ismét nyerni tudott a Pécs, mert jobb cseréinek köszönhetően kulcsembereinek a negyedik negyed végén is futotta türelmesen kijátszott támadásokra és kulcsfontosságú tempódobásokra.

A Pécs a párharc szinte min den találkozóján új kezdő ötössel lépett pályára, ez is mutatja, mennyire hosszú a cserepadja – most Lakatos Péter kapott védőfeladatot, Vladimir Miskovics betöréseit hárítandó. Ahogy a sorozatban megszokhattuk, Völgyi Péter már a harmadik percben megkezdte a sorozatos cseréket. A 6–2-es ZTE-vezetés Simon Balázs látványos kettő kettői és a csereként pályára lépő ördöngös Dragan Alekszics tempói után szerény vendégelőnyre változott (9–12). Eközben Rashad Bell már az ötödik percben technikait kapott reklamálásért.

A második negyedben a nézők úgy vélték, a játékvezetők nem egyforma mércével mérnek, s csaknem tíz percig állt a játék. Sztojan Ivkovics, a pécsiek szakmai igazgatója – miután a lelátóról leköpték, és sörrel is leöntötték – a 13. percben jobbnak látta elhagyni a termet. Távozás közben még odaszólt Vígh Péter játékvezetőnek: „Én most kimegyek, így talán minden rendben lesz.”

A meccs továbbra is zaklatott légkörben folytatódott. A csapatok felváltva ragadták magukhoz a vezetést, a sorozatban a megszokottnál kevésbé zártak jól a védelmek, így gyönyörű mezőnykosarak születtek. A nagyszünet előtt a zalaegerszegiek, a harmadik negyed végén a vendégek szereztek néhány pontnyi előnyt. A második félidőben a higgadtabb támadásokat a Pécs vezette, a kulcsemberek pihentetése a negyedik negyedben fizetődött ki, amikor Simon Balázsról előbb zalai névrokonát, Simon Lászlót, majd Gáspár Dávidot is kipontozták – ettől kezdve a rutinosabb Bojan Lapov, Alekszics, Simon trió az ellenséges atmoszféra ellenére is látványos összjátékkal jutott el a gólszerzésig, többnyire a támadóidő végén. Az utolsó percekben a zalaiak letámadása, faultjai sem jártak sikerrel, a hazaiakat a sorozat és ez a meccs is annyira felőrölte, hogy erejükből nem futotta már egyenlítésre.

A lefújás után a zalai közönség így is fél óráig ünnepelte kedvenceit, tisztelegve a csapat egész évi produkciója előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik