Fantasztikus hajrá lesz (2)

Az összeállítást készítette: BORBOLA BENCE, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, TŐSÉR NORBERT, VINCZE ANDRÁS ½Az összeállítást készítette: BORBOLA BENCE, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ, TŐSÉR NORBERT, VINCZE ANDRÁS ½
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 23:36
Címkék

Folytatás a 2. oldalról

na neki az élvonalnak. Márpedig erre minden esély megvan, hiszen az MTK bevallottan szeretné piacra dobni jelenlegi labdarúgói túlnyomó részét, és közvetlen utánpótlását a most még Siófokon futballozó játékosok alkotják. A csapat dicséretesen szerepel a másodosztályban, ám a Haladás csapatként és a hátteret tekintve is erősebb.

FERENCVÁROS Csak azért is megmutatják

Tavaly Gellei Imre edzősködése idején az NB I hatodik helyén végzett a Ferencváros, akkoriban aligha lehetett a szakmai munka minőségére panaszkodni, azonban az NB II-be sorolás, a súlyosbodó anyagi gondok, a csődközeli állapot mélyre taszította a Fradit. A csapat eséllyel küzd a feljutásért, azonban a jelenkori gárda képességei messze elmaradnak a tavalyitól, és ez megmutatkozik abban is, hogy az utóbbi hónapokban voltak kifejezetten kínos botlásai a zöldfehéreknek (kiesés a Magyar Kupából, 3–1-es vereség a Kecskeméttől hazai pályán, avagy a Szolnok elleni 0–0, az Orosháza elleni 1–1), emiatt már-már pánikhangulat kezdett eluralkodni az Üllői úton, és az egyetlen vereség hatására Gellei Imre lemondott posztjáról. A bizonytalanság (az anyagi gondokat értve ezen, illetve azt, hogy cseppet sem biztos, hogy az FTC az idén is megfelel a klublicenc feltételeinek, hiszen első fokon elutasították kérelmét...), a gyengébb játékosanyag, az edzőváltás nem tette és nem is teszi simává az utat az NB I felé. Ráadásul olyan riválisa van a Fradinak, amely eredményességben nem marad el a zöld-fehérektől, és nem elhanyagolható az sem, hogy a Nyíregyháza ráadásul stabil lábakon áll, a tulajdonosi háttér megalapozza a sikeres szereplést. Az FTC ereje a rutinos, sok nagy csatát megélt játékosaiban van: Balog Zoltán, Dragóner Attila, Lipcsei Péter és Tököli Attila húzóembere a csapatnak. Ám még mielőtt kétségbe vonná bárki is a Ferencváros teljesítményét, ide kívánkozik az adat, hogy ez a csapat kapta a legkevesebb gólt (17-et), és hozta a meccsenkénti kétgólos átlagot.

NYÍREGYHÁZA

A jól felépített csapat

Gálhidi György vezetőedző remek munkát végez, amit bizonyít, hogy a csapat ugyancsak egyetlen vereséggel jár a Ferencváros nyomában, és a zöld-fehérek „csak” kettővel jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetik a Keleti csoport tabelláját. A Nyíregyháza már most kész az élvonalra, és itt első helyen említsük meg, hogy a tulajdonosi háttér garantálja a nyugodt szakmai munkát, és az sem utolsó szempont, hogy az együttesnél tudatosan ötvöződik a rutin és a fiatalság. Az ismert nevek tekintetében nem áll rosszul a nyírségi klub, hiszen itt játszik Bagoly Gábor, Zabos Attila, Madar Csaba, Szatke Zoltán, illetve Montvai Tibor, aki az egyik leghasznosabb tagja a feljutásra esélyes gárdának, hiszen – és ennél nagyobb dicséret nem is kell – az utóbbi négy meccsen mindig gólt lőtt. Mellette Szilágyi Norbert is dicsérhető: a tavasszal négyszer talált az ellenfelek kapujába. Nyíregyházán nem csupán arra figyelnek, hogy rutinos játékosokkal vívják ki a feljutást, hanem lehetőséget adnak a tehetségeknek is. A most következő, Budafok elleni idegenbeli bajnokin Úr László játszhat, Sipos Tamás pedig amiatt nem lép a pályára, mert az Írországba készülő U19-es válogatottat erősíti. Ez sem okoz gondot Gálhidi György edzőnek, hiszen a csapatnál „hosszú” a kispad, azaz a szakember a hiányzó játékos(ok) pótlására jó képességű helyetteseket vethet be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik