Az önbizalom már rendben

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.05.14. 17:59
Címkék
Magabiztos, 5–0-s győzelmet aratott a Vác otthonában a Zalaegerszeg, a sikerben a három találatot jegyző Waltner Róbert játszotta a főszerepet. A hatszoros válogatott támadó amúgy régi önmagát idézi mostanság, hiszen amíg az ősszel csak háromszor tudott eredményes lenni, addig tavasszal már tíz gólt szerzett...

Amikor a 28. forduló előtt az esélyeket latolgatták, abban majd mindenki egyetértett, hogy a ZTE győzni fog a már kiesőnek mondható Vác otthonában. A két csapat között meglévő 31 pontos különbség is jelezte, hogy miért a vendégegyüttes az összecsapás esélyese, igaz, néhányan azért megjegyezték: a Nagy Tibor edzette váciak két fordulóval korábban is megcáfolták a papírformát, amikor 3–1-re megverték az ugyancsak ezüstéremre ácsingózó Újpestet. Aztán szombaton bebizonyosodott, a Zalaegerszeg nem szeretne ugyanabba a hibába esni, mint fővárosi riválisa, és noha győzelme csak a hajrában vált magabiztossá, megérdemelt sikert aratott. A három pont megszerzéséért különösen Waltner Róbert tett sokat: a csatár az első játékrészben kétszer is a hálóba talált, majd a hajrában újabb szépségdíjas találatot ért el.

Vágjunk a közepébe!

Amíg az ősszel csak háromszor volt eredményes, addig a tavasszal ismét úgy futballozik, ahogy az egy vérbeli támadótól elvárható: szinte minden helyzetből képes gólt szerezni. Mi változott meg Waltner Róbert körül?

Talán csak annyi, hogy mostanában rendszeresen játéklehetőséget kapok, és a meccseket végig a pályán tölthetem – felelte Waltner Róbert. –Tudom, az ősszel kevés gólt rúgtam, de azért azt se feledje: abban az idényben voltak olyan találkozók, amelyeken nem is jutottam szerephez, valamint olyan mérkőzések is, amelyeken csak néhány percet futballozhattam. Ha mindezt figyelembe veszem, talán kijelenthetem, a huszonöt meccsen elért tizenhárom találat nem takar rossz teljesítményt.

Nagy Tamásnak mekkora szerepe van a remeklésében? Ezt csak azért kérdezem, mert amióta a szakember átvette a ZTE irányítását, öt mérkőzésen hatszor vette be az ellenfelek kapuját.

Nem titok, amikor az edzőnk először ült a ZTE kispadján, mondott nekem néhány önbizalom-növelő mondatot, ami sokat jelentett. Azon a bizonyos pécsi meccsen rúgtam egy gólt, aztán a Paks, a Kaposvár és a Vác ellen is én szereztem az Egerszeg első találatát, csak a Vasas ellen nem találtam be. Korábban a Zalaegerszeg színeiben szereztem már tizenhét gólt is egy bajnoki évben, most azonban nem annak a megismétlésére vágyom elsősorban, hanem arra, hogy a bajnokságot a második helyen fejezzük be.

Azzal nyilván tisztában van, hogy ez hatalmas bravúr lenne.

Az MTK pillanatnyilag három ponttal áll a ZTE előtt, eggyel több győzelmet jegyez, és a gólkülönbsége is sokkal jobb. Ne feledje, már csak két forduló van hátra! Valóban nehéz a helyzetünk, de cseppet sem reménytelen. Ami minket illet, legközelebb a Debrecent fogadjuk, amely nagy valószínűséggel már bajnokként érkezik hozzánk. Az ünneplés és az utazás sokat kivehet a Lokiból, amúgy pedig tudni kell, hazai pályán eddig mindössze egyetlen vereségünk van. A tatabányai fellépésünk már nehezebbnek ígérkezik, azonban az sincs kizárva, hogy a „Bányász” már úgy fogad bennünket, hogy kiharcolta a bentmaradást. Szóval, hat pontot remélek, no meg azt, hogy az MTK vereséget szenved az életéért küzdő ETO otthonában, utána pedig az Újpest elleni rangadója pontosztozkodással zárul. Nagyon boldog lennék, ha az elmondottak valóra válnának...

Ha mégsem tudnák megszerezni a második helyet, akkor mindegy, hogy harmadik vagy negyedik lesz a ZTE?

Hová gondol?! A negyedik helyre évek múltán senki sem emlékezik, míg a harmadik helyért járó bronzérmet bármikor elővehetem, ha szóba kerül, mennyire volt sikeres számomra a 2006–2007-es bajnoki esztendő. Egyébként ha az év elején valaki azt mondta volna, hogy harmadikok leszünk, gondolkodás nélkül elfogadom.

Jól érzi magát Zalaegerszegen?

Kétéves szerződés köt még a csapathoz, egyáltalán nem leszek szomorú, ha a következő idényben is ennek a klubnak leszek az alkalmazottja. Igaz, a menedzserem szerint érdeklődnek irántam Észak-Amerikából, de tudom, élő szerződéssel nagyon nehéz külföldre igazolni. Hiszen akkor sem sikerült országot váltanom, amikor tizenhét gólt szereztem egy év alatt, és ingyen átigazolhattam volna...

Vagyis úgy tűnik, Zalaegerszegen folytatja?

Így van. Motivációban nincs hiány. Soós István hatvankilenc találatával az eddigi legeredményesebb egerszegi labdarúgó, még tíz gól hiányzik nekem, hogy utolérjem. Azt sem bánnám, ha az élvonalban százszor tudnék ereményes lenni, jelenleg nyolcvankét gólnál tartok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik