Tabutéma a Wembley

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.05.16. 00:20
Címkék
A West Bromwich Albion labdarúgóinál egyelőre tabutéma a rájátszás döntőjének otthont adó Wembley Stadion, kizárólag a szerda esti, Wolverhampton elleni visszavágóra koncentrálnak. Nem tudni, hogy az első meccsen csereként pályára lépő Gera Zoltán a kezdőcsapatban kap-e helyet, vagy a kispadra jelöli Tony Mowbray menedzser, ugyanis a WBA-nál csak másfél órával a kezdés előtt hirdet keretet az edző.

A West Bromwich Albion futballistái úgy érezhetik magukat, mintha a Szulák Andrea vezette „Mondjam vagy mutassam?” című szórakoztató műsorban vetélkednének a fődíjért. Az angol másodosztályú bajnokság negyedik helyén végző csapat a Wolverhamptonnal csatázik a rájátszásban, s amelyik gárda sikeresen túljut a párharcon, az a Wembley Stadionban mérkőzhet a másik ág győztesével a feljutásért. Ám hiába nyerte meg a WBA az első összecsapást, méghozzá a rivális otthonában 3–2-re, a birghminghami együttes öltözőjében tilos kiejteni a Wembley nevét. Bár olykorolykor szóba kerül a döntő, a helyszín tabutéma – ha beszélnek is róla a játékosok, más szavakkal írják körbe az FAkupa-finálénak is otthont adó arénát. „Amíg a játékvezető nem fújta le a visszavágót, addig a döntőnek helyszínt adó Wembley nevét tilos kiejteni az öltözőben – mondta a nyolcszoros válogatott csatár, az első meccsen két gólt jegyző Kevin Phillips. – Bármi megtörténhet, ezért nem bízhatjuk el magunkat. Wolverhampton csupán néhány percnyi autóútra van Birgminghamtől, nagy rivális a két csapat, s a drukkerek sem szívelik egymást. Az első találkozón szenzációs volt a hangulat, s ugyanilyen pokoli szurkolás várható a szerdai meccsen is.

Ami pedig Gera Zoltánt, a West Bromwich magyar légiósát illeti: az első mérkőzésen csereként lehetőséget kapó középpályás még nem tudja, hogy kezdőként számít-e rá Tony Mowbray menedzser, vagy ismét a kispadon kap helyet. A WBA-nál az a szokás, hogy csupán másfél órával a kezdés előtt dönti el a szakvezető, ki léphet pályára az összecsapáson, és ki marad ki a gárdából.

Tony Mowbray ennek ellenére beszélt csapatáról, és főleg az foglalkoztatta, játszhat-e az első találkozón sérülés miatt lecserélt Richard Chaplow, akit a középpálya és az együttes egyik legfontosabb futballistájának nevezett.

„Richard Chaplow ad stabilitást a középpályássorunknak – mondta a menedzser. – A háta húzódott meg az első meccsen, azóta fizioterápiás kezelésre jár, és egyre jobb állapotba kerül. Remélem, vállalja a játékot. A jó csapatot az jellemzi, hogy mind a pályán, mind pedig a kispadon minőségi futballistái vannak. Nálunk ez a helyzet, ezért bízom benne, hogy kiharcoljuk a döntőbe jutást.

A május 28-i finálé helyszínéről azonban nem érdemes érdeklődni a West Bromwich öltözőjében: a játékosoknál szerda estig még tabutéma a Wembley.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik