Elég a rossz döntésekből

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.05.29. 23:03
Címkék
A 26. fordulóból elmaradt mérkőzést pótolnak szerdán az NB II Keleti csoportjában: a házigazda Békéscsabának a bentmaradás, a feljutásért harcoló Ferencvárosnak pedig a Nyíregyházával való versenyben maradás miatt fontos a győzelem.

Erre talán senki sem számított: három fordulóval az NB II-es bajnokság befejezése előtt a Ferencváros ötpontos hátrányban van az éllovas Nyíregyházával szemben – igaz, a fővárosiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak riválisuknál –, így a mezőny korábban toronymagas favoritjának mondott csapat nem önmaga dönt a sorsáról. Az elmúlt hetek történései után számítani lehetett arra, hogy a Fradi és a Spartacus versenyfutását esetleg csak a gólkülönbség dönti el, azonban miután Zoran Kuntics együttese vasárnap gól nélküli döntetlent játszott a Bőcs vendégeként, meglehet, a zöld-fehér gárda végül a második vonalban marad…

„Semmi gond sem volt a futballunkkal a Bőcs elleni találkozó első félidejében, azonban hiába dolgoztunk ki fél tucat gólhelyzetet, képtelenek voltunk a kapuba találni – idézte fel a hét végi pontvesztés okait Zoran Kuntics, az FTC vezetőedzője. – A fordulást követően, az idő előrehaladtával egyre több rossz döntést hoztunk, így a remélt három pont helyett csak egyet szereztünk. Legnagyobb riválisunk, a Nyíregyháza lépéselőnyben van velünk szemben, de ez nem azt jelenti, hogy beletörődünk helyzetünkbe. Nincs más választásunk, mint megnyerni a hátralévő négy meccset, és abban bízni, hogy mindegyik csapat olyan sportszerűen küzd a hajrában, mint az élvonalbeli együttesek tették.”

A pillanatnyi forma alapján a Ferencvárosnak nem lesz egyszerű négy mérkőzésen tizenkét pontot szereznie. A legnehezebb feladat alighanem éppen szerdán a Békéscsaba otthonában vár rá, hiszen ellenfele, ha nem győz, minden bizonnyal az NB III-ban folytatja.

„Nincs idő azon merengeni, milyen helyzetben vagyunk, bár az is igaz, könnyebb lenne a helyzetünk, ha mi állnánk pontelőnnyel az első helyen – folytatta Zoran Kuntics. – Ameddig van esély az első hely megszerzésére, sportemberként küzdenünk kell. Láttam a Békéscsaba három meccsét is, és azt kell mondanom, az utóbbi hetekben nem sok szerencséje volt. Szerdai ellenfelünk sokáig a Fradi mumusának számított, de ezzel most nem foglalkozhatunk. Győznünk kell, nincs más választásunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik