Újra szólhat a hatlövetű

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.05.29. 23:03
Címkék
Hétfőn utazott el a szombati, Görögország elleni és a jövő szerdai, norvégiai Eb-selejtezőre készülő válogatott keret a tatai edzőtáborba. Priskin Tamásra nem kisebb teher nehezedik ezen a két meccsen, mint hogy folytassa a válogatottban mutatott parádés formáját, és gólt, gólokat szerezzen. Ám a Watford csatára akkor sem lenne csalódott, ha megszakadna sorozata, és Krétán nem találna az ellenfél kapujába – persze csak abban az esetben, ha a Várhidi-csapat legyőzi Görögországot…

Immár mindenki tőle várja a csodát. Amióta Várhidi Péter átvette a magyar válogatott irányítását – legyen az barátságos összecsapás, felkészülési torna vagy Eb-selejtező –, valamenynyi találkozón pályára küldte Priskin Tamást. A Watford csatára meghálálta a bizalmat: minden válogatott fellépésén gólt szerzett, öt mérkőzésen hatszor volt eredményes. Talán a nemzeti csapatban mutatott parádés teljesítménye, kirobbanó formája győzte meg klubcsapata vezetőedzőjét, Adrian Boothroydot, hogy több lehetőséget adjon neki, mindenesetre a magyar légiós a tavaszszal a Watfordban is meghatározó játékossá nőtte ki magát. Nem csoda, hogy június 2-án Görögországban s az azt követő 6-i, Norvégia elleni selejtezőn is mindenki Priskin Tamástól várja a gólokat.

Ugye tudja, mi a feladata?

Hogyne tudnám. Minden edzésen és mérkőzésen a maximumot kihozni magamból – mondta Priskin Tamás.

Öntől ez már kevés. Priskin Tamástól gólokat várnak a szurkolók.

Ez egyértelmű, hiszen a csatárnak az a dolga, hogy a kapuba találjon.

Így lesz ez Krétán is? Retteghet a görög válogatott kapusa, hogy folytatja a válogatottban mutatott parádés formáját?

Jó lenne gólt lőni, folytatni a sorozatomat, de azzal is tökéletesen elégedett lennék, ha nem találnék az ellenfél kapujába, a csapat viszont győzne.

Számunkra már nincs tétje az Európa-bajnoki selejtezőknek, akkor miért ilyen fontos a siker?

Tény, a legfőbb feladat a csapatépítés, a jövő magyar válogatottjának kialakítása, de ez nem jelenti, hogy nem akarunk győzni.

Éppen a csoport – mondhatni – legerősebb csapatai ellen…

Mindig. Valóban, két nagyon kemény mérkőzés vár ránk, két remek válogatott ellen kell bizonyítanunk.

Ráadásul pokoli hangulatú meccseken. Úgy tudjuk, a krétai stadionban telt ház várja majd a csapatokat.

Engem felpörget a szurkolás, a dübörgő aréna. Még akkor is, ha a publikum ellenünk drukkol. Az idén volt időm és lehetőségem hozzászokni az izzó hangulatú összecsapásokhoz.

Melyik volt a szezon legemlékezetesebb angliai meccse?

A Manchester United elleni FA-kupa-elődöntő. Semleges pályán, a Villa Parkban szerepeltünk, a stadion egyik fele a Watford-drukkerektől volt hangos, az aréna másik része pedig vörösben pompázott. Örök élmény marad az a találkozó.

A Watford búcsúzott az élvonaltól. Mi lesz az ön sorsa: marad, esetleg elköszön a klubtól?

Természetesen maradok. Kicsit csalódottak voltunk a kiesés miatt, de a cél adva van: vissza kell kerülni a Premier League-be.

Más lesz a feljutásért, esetleg a bajnoki címért küzdeni jövőre, mint harcolni a kiesés ellen?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik