A hazatérő mester jobb ETO-ra vágyik

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.06.15. 23:46
Címkék
Nem történt meglepetés, amiről lapunkban már írtunk, bekövetkezett: Tarsoly Csaba, az ETO tulajdonosa péntek délután jelentette be a győri stadionban tartott sajtótájékoztatón, hogy az elkövetkező két évben Egervári Sándor irányítja a Győri ETO FC szakmai munkáját.

Hetek óta ment a találgatás arról, hogy a 2007–2008-as bajnokságot melyik szakember irányításával kezdi majd el az ETO. A korábbi edző, Klement István a jövőben más feladatot kap, és sokáig úgy tűnt, szakmai igazgató dönt majd a legfontosabb kérdésekben. Aztán az Győr elöljárói úgy határoztak, nem ezt a felállást választják, a legutóbb Reszeli Soós István által betöltött munkakört megszüntetik, és rutinos, tapasztalt edző irányításával kezdik meg a felkészülést a bajnoki évre.

A rutinos, tapasztalt jelző kevés trénerre illik annyira, mint a három bajnokcsapatot is dirigáló Egervári Sándorra.

„A bajnokság befejezése után jó néhány tárgyalást folytattunk arról, ki legyen a csapat edzője, szükség van-e szakmai igazgatóra a klubnál – mondta Tarsoly Csaba tulajdonos. – Végül úgy határoztunk, az elkövetkezendő két évben Egervári Sándor lesz a Győr vezetőedzője. A szakember az előttünk álló hetekben a játékosállománnyal ismerkedik, eldönti majd, milyen játékrendszerben akarja játszatni a csapatot, de természetesen az erősítéseket illetően is kikérjük a véleményét. Örömmel jelentem be, hogy a mai napon megállapodtunk Nikolov Balázzsal, a Norvégiából hazatérő középpályás három évig a mi futballistánk lesz, és rajta kívül három-négy futballista minden bizonnyal érkezik még hozzánk.”

A tulajdonos ezt követően elmondta, emberileg és szakmailag egyaránt nagyra tartja az ETO-t tavasszal dirigáló Klement Istvánt, éppen ezért a szakember az új bajnoki évben a ligacsapatot – amely az NB IIIban indul – irányítja majd. Ennek az együttesnek egyértelműen a bajnoki cím megszerzése a célja, ugyanis az ETO-nál azt szeretnék, hogy az „árnyékcsapat” a jövőben a második vonalban szerepeljen.

És hogy milyen változások várhatók még a profi keretnél? Új igazolás lehet a Tatabánya bal oldali középpályása, Hajdú Norbert (vele már megegyeztek a győriek, klubjával azonban még nem), és rajta kívül érkezhet még Dusan Vasziljevics és Oláh Lóránt Kaposvárról, de belső védő átigazolását is tervezik. Ugyanakkor az is eldőlt, hogy Vincze Ottó és Mátyus János – akit még egy évig szerződés kötött a klubhoz –, a 2007–2008-as bajnoki évben nem lesz a játékoskeret tagja. A gólkirály Bajzát Péternek még érvényben lévő megállapodása van a klubbal, vele hosszabbítani szeretnének a vezetők. Ugyancsak meg akarják tartani az U18-as Európa-válogatott Dudás Ádámot, akinek ügyében a napokban egyeztettek a Szpartak Moszkvával – megállapodás azonban nem született.

„Ígérgetni nem illik, az biztos, hogy edzőként sok szép élményem volt már Győrött – mondta az újdonsült vezetőedző, Egervári Sándor. – Annak idején a Dunaferr-rel felejthetetlen hangulatú, telt házas meccseket játszottunk az ETO stadionjában BL-selejtező mérkőzéseink és UEFA-kupa-szereplésünk idején, és remélem, vissza tudjuk majd hódítani a szurkolókat. Legutóbbi klubomnál, az elSzalmijánál májusban új, a korábbinál is jobb kondíciójú szerződést kínáltak, én családi okok miatt mégis úgy döntöttem, hazatérek. A Duna Televízió és az internet jóvoltából a főbb eseményekről tájékozódni tudtam, de természetesen ez nem ugyanaz, mintha az elmúlt évet Magyarországon töltöttem volna. Kollégáimmal a csapatot felfelé ívelő pályára szeretnénk állítani, és remélem, az első évben olyan alapot tudunk majd lerakni, amely a következő bajnoki évben akár a nemzetközi porondra való kilépést is jelentheti. Kérek minden szimpatizánst, adják meg azt a biztatást, amely szükséges az előrelépéshez.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik