Mintha a Fradiban játszana

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2007.06.27. 08:46
Címkék

Bár még csak a nyári felké szülés elején jár a Hajduk Split, a horvát sajtó máris nekirontott a bajnokságban második helyen végző együttesnek: az elmúlt napokat a Maribor melletti edzőtáborban töltő csapat szlovéniai vendégeskedésének utolsó napján a helyi bajnok Domzale ellen játszott edzőmérkőzést, és kikapott 2–0-ra. Nem is kellett több a horvát lapoknak, amelyek némelyike azonnal bírálni kezdte Ivan Pudar vezetőedzőt és a futballistákat. A kritizált játékosok között nem szerepelt Lisztes Krisztián neve: a Hajdukkal készülő 49-szeres válogatott középpályás ugyan már átesett az első közös gyakorláson, a felkészülési mérkőzésen azonban nem kapott lehetőséget. Ami mindenképpen örömteli hír, hogy nem egészségügyi ok miatt nem lépett pályára a labdarúgó – Lisztes Krisztiánt a kötelező orvosi vizsgálat után megnyugtatták: teljesen rendbe jött a lába.

A beilleszkedéssel sem volt gondja a hosszú sérülés után edzésbe álló játékosnak: a horvát csapat védője, a Bayer Leverkusenből érkező Boris Zivkovic ugyanis szárnyai alá vette a magyar labdarúgót, akit még Németországból ismer.

„Sokat tudok a Hajduk Split együtteséről – nyilatkozta a spliti Slobodna Dalmacija című újságnak Lisztes Krisztián. – Tisztában vagyok azzal is, hogy ez az egyesület éppen olyan Horvátországban, mint a Ferencváros Magyarországon. Voltak más lehetőségeim is, mégis ez tűnt a legkonkrétabbnak. Egészségügyi problémáim nincsenek, vagyis sérüléseim rendbe jöttek. Úgy érzem, mindössze fizikailag kell rendbe tenni magam, hogy a Hajduk mezét viselhessem, s a legjobb teljesítményre legyek képes.”

Holnaptól a Frankfurt melletti marburgi edzőtáborban bizonyíthatja Lisztes Krisztián a spliti vezetőknek, hogy jó vásárt csinál vele a horvát klub, ha szerződteti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik