Csatárposzton gazdagok

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.07.22. 00:18
Címkék
Győzelemmel mutatkozott be az UEFA-kupa selejtezőjében az MTK Budapest: Pintér Ádám és Urbán Gábor góljával a kék-fehérek 2–1-re megverték az örmény FC MIKA csapatát. Ez az előny izgalmas visszavágót sejtet, azonban a csütörtök esti találkozót látva a magyar bajnokság ezüstérmese esélyes a továbbjutásra.

Kevés információja volt az MTK szakmai stábjának az FC Mika csapatát illetően, ennek ellenére a labdarúgók és az elöljárók is reménykedtek, hogy az együttes megnyugtató előnyt szerez a jereváni visszavágóra. Az előny meglett, mégis hiányérzet lehet az emberekben, több okból is. Egyfelől az örmény gárda a semmiből egyenlített az első játékrész hajrájában, aztán ott volt a hosszabbítás utolsó perce, amikor Mladen Lambulics elhibázta a megítélt büntetőt. Nem kétséges, ezzel a két momentummal az MTK nehezebbé tette önmaga számára a továbbjutást, azonban ha a játékosok jobban összpontosítanak, túljuthat riválisán a legutóbbi bajnokság ezüstérmese. A továbblépésben töretlenül hisz Urbán Gábor is, aki győztes találattal és megalkuvást nem tűrő futballal jelezte, Garami József hosszú távon számolhat vele.

„Nagyon örülök, hogy a kezdő tizenegyben szerepelhettem, úgy érzem, játékommal rászolgáltam a bizalomra – mondta a 22 esztendős Urbán Gábor. – Tulajdonképpen egyedüli támadó voltam az ellenfél védelmi vonalában, mégsem éreztem, hogy magamra hagyatottan kellene küzdenem. Kis szerencsével több gólt is szerezhettem volna, és ami még fontosabb, benne volt a találkozóban a csapat nagyobb különbségű győzelme. Ettől függetlenül azt mondom, nem kell elégedetlenkedni: nálunk van az előny, és azt okos futballal Jerevánban is megőrizhetjük.”

Aki látta Urbán Gábor csütörtöki játékát, tanúsíthatja, hogy a támadó minden helyzetben feltalálja magát az ellenfél kapuja előtt, és noha meglehetősen alacsony termetű, nem könnyű elnyomni őt. Súlypontja alacsonyan van, jó az indulási sebessége, és ha a rápasszolt labdákat pontosabban játssza majd meg, erőssége lehet az MTK-nak. Feladata nem éppen hálás: a Liverpoolba szerződő Németh Krisztiánt kellene pótolnia a csatársorban...

„Amikor Németh Krisztián a játékoskeret tagja volt, akkor is mindent megtettem a csapatba kerülésért, és nincs ez másként most sem – folytatta

Urbán Gábor. – Szeretnék állandó helyet kiharcolni magamnak, a nemzetközi mérkőzések pedig csak a fejlődésemet szolgálhatják. Bízom benne, hogy ott leszünk az UEFA-kupa következő körében, egyelőre azonban nem a MIKA elleni visszavágó foglalkoztat, henem a hétfői, Fehérvár elleni bajnoki meccs.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik