Nem lesz itt sértődés

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.07.26. 00:08
Címkék
A nyáron tért haza Hollandiából, a Willem II csapatától a kilencszeres válogatott Kerekes Zsombor, és nem jelentett meglepetést, hogy korábbi klubjába, a DVSC-TEVA-ba szerződött. Igaz, azt talán a 34. évében járó labdarúgó sem gondolta szerződése aláírásakor, hogy csatárposzton hét(!) riválisa is akad...

Ibrahima Sidibe, Aco Sztojkov, Dorge Rostand Kouehama, Rudolf Gergely, Zsolnai Róbert, Szilágyi Péter és Faggyas Milán. Ők heten a DVSC szerződtetett futballistái, és mert valamennyien támadók, egyben riválisai is Kerekes Zsombornak. Annak a játékosnak, aki korábban közönségkedvencnek számított Debrecenben, akit csak öten előznek meg a Loki NB I-es örök góllövőlistáján, és aki természetesen újra rendszeresen szeretne szerepelni a bajnoki címvédő kezdő tizenegyében.

Vasárnap, a Diósgyőr elleni bajnoki nyitányon és a Honvéd elleni Szuperkupa-meccseken erre nem volt lehetősége. Kérdés, idővel változik-e majd a helyzet, vagy csak peremember lesz korábbi sikerei helyszínén.

Hogy érzelmileg kötődik a DVSC-hez, azt nem kétlem, de érdekelne, mennyit töprengett, amikor elfogadta korábbi együttese ajánlatát?

Egyáltalán nem töprengtem: amikor Hollandiába igazoltam, eldöntöttem, ha visszajövök, csakis a Lokiban szeretnék futballozni – mondta Kerekes Zsombor. – Egyébként több csapattól is kerestek, de amikor jött a DVSC hívása, nem volt kérdéses, hol folytatom a pályafutásomat.

Amikor megegyezett a DVSC-vel, Rudolf Gergely még nem volt a klub játékosa, csatárposzton azonban már ekkor is túlkínálat volt a keretben. Nem volt ez intő jel?

Nem foglalkoztatott, menynyi támadója van a klubnak. Szeretem a várost, szeretek Debrecenben futballozni, és megpróbálom kiharcolni magamnak a csapattagságot. Egyéves megállapodást kötöttem, ennek az időszaknak választ kell adnia arra, tudok-e segíteni az együttesnek céljai megvalósításában.

Ha most tárgyalna a debreceni elöljárókkal, ugyanúgy elfogadná az ajánlatukat, mint tette néhány héttel korábban?

Ismét azt mondanám, örömmel jövök. Az már rég rosszat jelentene, ha az ember nem bízna magában...

Elárulná, hányadik helyre rangsorolja magát a Loki támadói között?

Nem hiszem, hogy nekem kellene minősítenem riválisaimat. Mint mondottam, bízom magamban, abba a hibába viszont még véletlenül sem akarok esni, hogy magamat dicsérem, a konkurenciát pedig lebecsülöm. Abban biztos vagyok, hogy kapok majd játéklehetőséget, és ha akkor élni tudok a bizalommal, vagyis gólokat rúgok, lesz helyem a szűk keretben.

Mi történik akkor, ha csak percek, epizódszerepek jutnak önnek ebben a bajnokságban?

Aki korábban rendszeresen tagja volt az alapcsapatnak, azt nem elégíti ki, ha csak részfeladatok jutnak neki. Segíteni akarok abban, hogy a Debrecen zsinórban negyedszer is bajnok legyen: ha lehet, akkor belülről, a kezdő tizenegy tagjaként, ha viszont erre nincs lehetőség, akkor sértődés nélkül kívülről.

Még az is előfordulhat, hogy majd csak az NB IIIban szereplő ligacsapatban kap rendszeres játéklehetőséget...

Arra törekszem, hogy a legjobb formámat hozzam, aztán majd kiderül, ez mire elegendő. Azt elhiheti, nem az NB III lebeg a szemeim előtt...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik