A pofon ellenére is optimista az edző

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.08.01. 08:51
Címkék
Bár a Vasas 2–0-ra kikapott a REAC-tól, nem aggódnak Angyalföldön. Mészöly Géza szerint a Rákospalotán mutatott játék miatt sem kell szégyenkezniük, és úgy véli, Kenesei Krisztián távozásával nem gyengült a csapat.

Nincs pánikhelyzet a Vasas öltö zőjében, nem estek kétségbe a REAC-tól elszenvedett 2–0-s vereséget követően. Angyalföldön amondóak, téved, aki azt gondolja, hogy Kenesei Krisztián távozása óta (a támadó a tavasszal öt gólig jutott piros-kék mezben) remegő lábakkal futnak ki a mérkőzésekre a futballisták, és attól tartanak: az olasz Avellinóba igazoló csatárt képtelenség pótolni. Sőt Mészöly Géza vezetőedző szerint idővel még az előző szezonban mutatott parádés játékot is felülmúlhatja az angyalföldi együttes, amely a nyáron igazolt Rebryk Denisszel a támadósorban mozgékonyabb futballt tud majd produkálni.

„Egyszer s mindenkorra túl kell lépni azon, hogy Kenesei Krisztián átigazolt – kezdte Mészöly Géza. – Valóban mindenki szerette őt Angyalföldön, és nagyszerű döntés volt a szerződtetése, de emlékezzünk csak vissza: Kenesei Krisztiánnal a sorainkban is sima, négy kettes vereséget szenvedtünk a Pakstól, mint ahogyan néküle is tudtunk meglepetéseket szerezni. Váratlanul érkezett az olasz lehetőség, amelyet valóban nem lehetett visszautasítani. De nem érdemes ezzel foglalkozni, azt pedig visszautasítom, hogy ebben a helyzetben nem lehetünk eredményesek. Sőt talán frissebb, mozgékonyabb lesz a támadószekciónk, mint volt az előző idényben. S bár Keneseit tisztelték az ellenfelek, rendre lekötött egy-két védőt, a jövőben megoszlik majd a figyelem Lázok János és Rebryk Denisz között.”

Az eredmény alapján a REAC magabiztosan verte meg a Vasast, de ha a helyzetek mennyiségét vesszük alapul, többgólos angyalföldi siker is születhetett volna. Mészöly Géza ezért is volt bosszús, amikor a lapunkban megjelent tudósítás címeiben azt olvasta: csapata csatárok nélkül nem tud meccset nyerni, és a Vasas Kenesei Krisztián nélkül csak kínlódott a REAC ellen.

„Meggyőzőbb volt a támadójátékunk, mint az első fordulóban a Tatabánya ellen – folytatta a vezetőedző. – Az talán a rutintalanság számlájára írható, hogy például Rebryk Denisz nem váltotta gólra helyzeteit, hiszen először szerepelt kezdőjátékosként. Lázok János és Somorjai Tamás is többször odakerült a kapu elé, de rosszul célzott. Somorjait egyébként szabálytalanul állították meg az első félidőben a tizenhatoson belül, amiért nem ítélt büntetőt a bíró – a videofelvétel szerintem bizonyította, hogy tévesen döntött. Balszerencsések voltunk, és a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Később hiányozni fog a most elszalasztott győzelem, de remélem, mi is képesek leszünk a bravúrra, és viszszaszerezzük a Palotán elvesztett pontokat.”

A látottak alapján úgy tűnik, szükség lenne egy-két gólképes csatárra a Vasasnál, főleg annak ismeretében, hogy nem erősítették meg kellően a keretet a nyáron. Mészöly Géza erre a felvetésünkre elmondta: a csapatvezetőség tagjaival közösen határoztak úgy, hogy az előző évadban szereplő futballistákra építik a gárdát, mondván, felesleges olyan labdarúgókat szerződtetni, akik többszörösét kérik, mint amennyit az alapemberek keresnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik