Bogdán Ádám: irány Bolton

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.01. 23:34
Címkék

Amit eddig is tudtunk, arról szerdán újfent megbizonyosodhattunk: a magyar kapusok versenyképesek a nemzetközi porondon.

A 17-szeres válogatott Babos Gábor évek óta a holland élvonal egyik legjobbjának számít, a 70-szeres válogatott Király Gábor a Bundesliga után Angliában is elismerést vívott ki magának, a négyszeres válogatott Fülöp Márton a Premier League-be felkerülő Sunderland alkalmazottja, a kétszeres válogatott Rabóczki Balázst a közelmúltban szerződtette a holland Vitesse Arnhem.

És itt a legújabb szenzáció: az 1987-es születésű Bogdán Ádám a Bolton Wanderersbe igazolt! Majd egy hónappal ezelőtt lehetett hallani először arról, hogy az UEFA-kupában induló Bolton Wanderes szemet vetett a Vasas labdarúgójára, Bogdán Ádámra. Akkor a két klub nem jutott egyezségre egymással, és úgy tűnt, az U21-es válogatott kapusa nevelőegyesületében, Angyalföldön marad. A játékos ügyeit képviselő menedzseriroda jóvoltából aztán felgyorsultak az események, és szerdán Bogdán Ádám négy évre szóló profi megállapodást írt alá a Boltonnal. Pataky Tibor, a CMG egyik tulajdonosa elmondta, az angoloknak még akkor mutatták meg a magyar labdarúgót, amikor az elmúlt bajnoki évben az NB II-es Vecsés kapuját védte. Később aztán látták az U21-es válogatottban is, ennek volt köszönhető, hogy júliusban három napot a Bolton kapustáborában tölthetett el. Kell-e mondani, a szigetországiakat meggyőzte Bogdán Ádám teljesítménye, ennek bizonyítéka az aláírt szerződés.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hiszen mindig is az angliai szerződés volt az álmom – mondta az aláírást követően Bogdán Ádám. – Most, hogy

tudatosul bennem, mekkora lépés ez a pályafutásomban, szeretnék köszönetet mondani a szüleimnek, a Vasasnak, a Vecsésen bennem bízó Pisont Istvánnak, az U21-es gárda szakmai stábjának, hiszen nélkülük nem tarthatnék itt. A Bolton labdarúgói nagy szeretettel fogadtak, éreztem rajtuk, hogy tudják, nem próbajátékra érkeztem kedden, hanem a szerződésem aláírására. Amikor együtt ebédeltem a menedzser Sammy Lee-vel , a finn válogatott kapusával, Jussi Jaaskelainennel és a többiekkel, egy üvegteraszon keresztül a stadiont láttam. Beleborzongtam abba, hogy ez a pálya lesz a második otthonom. Hatalmas lehetőséget kaptam, biztosan lesz alkalmam a bizonyításra. Minden rajtam múlik, és ez jó érzés.”

Bogdán Ádám egyébként abban a kapustáborban győzte meg igazán a Bolton elöljáróit, amelyet júliusban Manchesterben tartott a Wanderers kapustrénere. Vasárnap vagy hétfőn a barátnőjével együtt – akinek a klub segít egyetemet találni – utazik Angliába, és szentül hisz abban, hogy valóra váltja álmait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik