Interneten jött a hír

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.08.09. 00:46
Címkék

Várhidi Péter a Brescia mindkét magyar légiósát meghívta az olaszok elleni találkozóra, s noha Feczesin Róbert és Vass Ádám is szerepelt már a nemzeti együttesben, előbbi a Puskás Ferenc Stadionban debütálhat a szövetségi kapitány újjáalakuló együttesében.

Meglepődött?

Szinte egy időben hívtak telefonon az ismerősök, hogy elújságolják, meghívott a kapitány, és éppen ekkor nézegettem az interneten az olaszok elleni keretet – mondta Feczesin Róbert.

Jól értem, önt a szövetségtől senki sem értesítette, hogy a kapitány számít a játékára?!

Nem, mint mondtam, a világhálón láttam a névsort, eközben telefonon hívtak otthonról.

Amióta Olaszországba szerződött, azóta kereste Várhidi Péter?

Nem, nem beszéltünk még.

Szerencse, hogy legalább egy csapatban játszik Vass Ádámmal, aki már szerepelt az újjáalakuló magyar válogatottban. Beszéltek már arról, hogy mindkettőjükre számít a kapitány az olaszok ellen?

Persze, szóba került már ez is, de az az igazság, hogy az utóbbi napokban nem tudunk annyit beszélni, mint korábban.

Ezt hogy érti?

Amíg az első edzőtáborban kétágyas szobában szállásoltak el bennünket Ádámmal, addig most külön szobát kaptunk. Azt mondják, így könnyebben elsajátítjuk az olasz nyelvet, és nem mindig csak egymással társalgunk. Azért azt nem tiltották meg, hogy a szabadidőnkben együtt legyünk, a csendespihenők alatt viszont nem tudunk beszélgetni.

Nem ismerte Vass Ádámot, amikor Bresciába került. Milyen a kapcsolatuk?

Bár még nem játszunk régóta együtt, nyugodtan mondhatom, hogy jó barátok lettünk.

És a többi társával hogyan jön ki?

Egyre jobban. Sokat számít, hogy a konyha- és futballnyelvet már magabiztosan használom. Egyébként mindenki kedves, segítőkész.

Nyilván az sem volt utolsó szempont, hogy eddig nagyszeruen teljesít.

Eleinte főleg csak erőnléti edzéseket vezényeltek nekünk, de a labdás gyakorlatoknál és az edzőmérkőzéseken úgy érzem, jó benyomást tettem a társaimra és a szakmai stábra is. Jelenleg egy olasz síparadicsomban készülünk, és a környékbeli kiscsapatokkal játszottunk. Nem panaszkodom, hiszen legutóbb két, azelőtt pedig egy gólt szereztem.

Jövő héten Olasz Kupa-mérkőzést játszanak, majd kezdődik az új bajnoki évad. Nem jön rosszul, hogy éppen a bajnokság elején marad ki a válogatott miatt?

Az edző és a vezetők is értesültek róla, hogy mindkettőnket meghívtak. Gratuláltak nekünk, és nem tüntek bosszúsnak. Hatalmas lehetőség ez, hiszen a válogatottban szerepelni óriási megtiszteltetés, arról nem beszélve, hogy éppen Olaszország ellen mérkőzünk. Az esetleges jó játékot talán a Bresciánál is értékelnék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik