Dudás Ádám a Szpartaké

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.08.10. 17:21
Címkék

Eredményesen fejeződtek be az immár több mint egy hónapja tartó tárgyalások a Szpartak Moszkva és a Győr vezetői között: csütörtökön Dudás Ádám három hónapra az orosz sztárcsapathoz szerződött kölcsönbe. Ha az orosz klubvezetők november 20-ig írásban jelzik Klement Tibor ügyvezetőnek, hogy élnek opciós jogukkal, és megvásárolják az utánpótlás-válogatott labdarúgót, Dudás a Szpartakban folytathatja pályafutását. A magyar középpályásra az U18-as Európa-válogatott barcelonai fellépésein figyeltek fel a nagy múltú egyesület képviselői, ezért is látták vendégül néhány napig a Szpartak edzőközpontjában, ahol szintén jó benyomást tett rájuk a játékos – így az egyeztető megbeszélések után a felek megkötötték a megállapodást.

„Csütörtökön Oroszországban aláírtunk minden papírt – újságolta Dudás Ádám. – Nagyon boldog vagyok, hiszen amikor a klubnál töltöttem egy hetet, remekül éreztem magam, fantasztikus körülmények között készülhettem. Egyelőre az edzőközpontban szállásolnak el, de idővel kapok egy lakást. Tele vagyok izgalommal, hiszen már nem is utazok haza, holnaptól csatlakozhatok a társakhoz.”

A fiatal futballista menedzsere, Hrutka János szombatig még a helyszínen segíti pártfogoltja beilleszkedését, ám addig sem tétlenkedik: noha a Bajnokok Ligája küzdelmeire nevezte új játékosát a klub, az ETO elöljáróival együtt azon fáradozik, hogy mihamarabb megérkezzen Dudás Ádám játékengedélye, s így szerepelhessen a bajnokikon is.

„Hosszú heteken át tárgyaltunk az orosz klub vezetőivel, végül mindhárom fél számára előnyos szerződést kötöttünk – mondta lapunknak Klement Tibor, az ETO ügyvezetője. – Egyelőre kölcsönbe kerül a Szpartakhoz Dudás Ádám, de ha november huszadikáig írásban jelzik a moszkvaiak, hogy szeretnék megtartani, valamint harmincadikáig átutalják az árát, a játékos Oroszországban folytathatja karrierjét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik