Az a meghúzódott hátizom

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.15. 23:40
Címkék

Rafael van der Vaart a Hamburg 24 éves holland válogatott irányítója. A HSV szurkolói úgy gondolják: sok múlik rajta. Nemcsak játéka miatt, ő a csapat kapitánya is. Igaz, a Valencia által csábított futballista játéka kérdőjelessé vált Budapesten, hiszen egy rossz mozdulat miatt – gyermekét emelte a feje fölé – meghúzódott a hátizma. Vagy azért nem akar játszani, mert még bízik benne, hogy a Hamburg mégis eladja őt a BL-szereplő Valenciának..?

Meghúzódott?

Sajnos igen – felelte tömören a futballista, jelezve, hogy e témakörben egyéb felvetést hallani sem akar... Van der Vaartról már az is elterjedt, hogy nem is utazik Budapestre – ehhez képest a Megyeri úti edzés után váltottunk vele néhány szót.

Mondja csak, mi történt? Sérülése ellenére elkezdte az edzést a többiekkel, részt vett az egymás elleni játékban is, aztán egyszer csak leült a kispadra.

Egy rossz mozdulat után furcsa kattanást hallottam, és szúró fájdalmat éreztem a hátamban. Szerintem kiújult az a húzódás...

Ezek szerint továbbra sem biztos, hogy holnap játszik?

Ezt most még nem tudom megmondani. Annyi biztos, jelenleg elég rosszul érzem magam...

Ilyen fiatalon is meghatározó tagja a hamburgi együttesnek. Nyomasztó néha az érzés, hogy annyi terhet kell az ezek szerint fájós hátán cipelnie?

Engem inkább büszkeséggel tölt el a tudat. Huub Stevens javasolta, hogy én legyek a kapitány, és a csapat tagjai egyetértettek vele.

Ha már szóba hozta a társakat: eddig bárhol, ahol megfordult, kitűnő labdarúgókkal futballozhatott együtt…

Igaza van. Az Ajaxban és a holland válogatottban is remek játékosokkal léphettem pályára. De nem lenne igazságos bárkit is kiemelni közülük. Habár… Ami a HSV-t illeti, mégis kivételt tennék. Az új csatárszerzeménnyel, Mohamed Zidannal kifejezetten öröm együtt játszani.

Ez az, ami motiválja?

Meg természetesen az, hogy a lehető legeredményesebb legyek. Mivel ezt címekben mérik, soha nem elégszem meg, mindig a maximumra törekszem.

Mit vár a Honvéd ellen?

Nem becsüljük le az ellenfelet, de természetesen tovább kell jutnunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik