Gyorsan szétrúgták Miroslav Klose lábát

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.08.18. 23:51
Címkék
Aki azt gondolta, hogy a tartalékos Werder Bremen útját állhatja a bajor hengernek, annak csalódnia kellett. A Bayern München ugyanis idegenben játszva 4–0-ra kiütötte a brémai házigazdákat, akik csak azzal vigasztalódhatnak, hogy korábbi kedvencük, Miroslav Klose legalább nem ellenük szerezte meg századik bajnoki találatát.

Úgy tudni, a brémai szurkolók lelkük mélyén nem pusztán ellenszenvet, hanem gyűlöletet is éreznek a Bayern iránt. A müncheni vezetők többször törtek borsot a zöld-fehérek orra alá azzal, hogy magukhoz édesgették azok kedvenc játékosait. A nyolcvanas évek elején Jürgen Röber, tíz évvel később Andreas Herzog, illetve Mario Basler – az ezredforduló után pedig Claudio Pizarro és Valérien Ismael lett a szurkolók szerint áruló.

És hogy a szombati Werder–Bayern összecsapásnak is legyen pikantériája: nyáron a vb-gólkirály Miroslav Klose engedett a csábításnak – nem ám akármilyen huzavona után.

A kezdés az aggodalmak ellenére ünnepélyesre sikeredett, hiszen a Werder elöljárói hivatalosan is elköszöntek korábbi, éppen századik bajnoki találatára készülő játékosuktól. Klaus Allofs sportigazgató Jürgen Born gazdasági vezető társaságában egy csokor virágot, és egy Brémában eltöltött időkre emlékeztető fotómontázst nyújtott át Miroslav Klosénak.

Hanem amit a szurkolóktól kapott a csatár… Igaz, a válogatott szidalmak elmaradtak, de hangos füttykoncert így is volt jócskán. És mielőtt még azt gondolta volna a támadó, hogy a pályán már nem eshet bántódása – csalódnia kellett. Korábbi csapattársa, a brazil válogatott Naldo ugyanis már a rangadónak beharangozott találkozó második percében úgy felrúgta, hogy azonnal villant a sárga lap (többek szerint kiállítást ért volna a tett) – Miroslav Klose pedig fájdalmas arccal rögtön a térdéhez kapott. Így aztán nem csoda, hogy ez volt az egyetlen jelentős esemény, amelyet a csatárral kapcsolatban feljegyezhettünk, ugyanis a hátralévő negyvennégy percet csak félgőzzel tudta teljesíteni a játékos – türelmesen kivárva, hogy Ottmar Hitzfeld megváltásként a szünetben lecserélje… Talán jobb is, hogy így alakult, mert minden bizonnyal elszabadult volna a pokol, ha Miroslav Klose éppen korábbi csapata ellen szerzi századik bajnoki találatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik