Támadni kell mindenáron

MOLNÁR JÓZSEFMOLNÁR JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.08.21. 23:51
Címkék

Kedd reggel érsekújvári rendszá mú autó gördült be a tatabányai stadion parkolójába. A kocsiból az FC Tatabánya új trénere, Borbély László szállt ki, körülnézett, majd megindult az öltözők felé. Nem ismeretlen helyen járt, hiszen a szakvezető korábban két alkalommal is megfordult a pályán. Az MTK és a Sopron elleni mérkőzésen igyekezett pontos képet kapni a csapatról, amelynek kedden mutatkozott be.

„Azt egyik legfontosabb feladatom az lesz, hogy mentálisan felrázzam a fiúkat – ismertette terveinek egy részét Borbély László, a Szlovák Edzői Szövetség elnöke. – Rendkívül eredménytelenül szerepelt a csapat az elmúlt hetekben, aminek több oka is lehet. Én szeretném tevékenyebb futballra késztetni a fiúkat. Ki kell jönnünk a túlzottan védekező felfogásból, és inkább a támadásokra kell összpontosítanunk. Hibára kell késztetni az ellenfelet, nekünk pedig sürgősen meg kell tanulnunk három-négy támadási változatot.”

Borbély László elmondta: jelenleg az első öt fordulóban szereplő kerettel dolgozik, de mindenképpen hasznos lenne három játékos szerződtetése.

„Elsősorban támadójátékunkat kellene megerősítenünk. Két csatár és egy, a támadások indítását előkészítő középpályás igazán elférne ebben a keretben. Szlovák és cseh kapcsolataim révén van esély terveink megvalósítására, de akkor sem esem kétségbe, ha nem sikerül erősítenünk. Mindig is maximalista voltam, ezért a munkában hiszek. Ha pedig sokat dolgozunk, előbb-utóbb az eredmények is jönni fognak” – mondta bizakodva Borbély László.

A szlovákiai tréner a keddi edzéseken három szlovák és egy koreai játékost tesztelt, majd kora este Pozsonyba utazott, hogy ottani menedzserekkel tárgyaljon. Kétségtelen, a Tatabánya csapatára ráférne az erősítés, ugyanakkor a játékosok is elmondták véleményüket. A futballistákat váratlanul érte a távozó edző, Mészáros Ferenc – tegnapi lapszámunkban közreadott– kritikája. A Soprontól elszenvedett vereség után a kispadról felálló tréner NB III-as szintűnek titulálta a keretet, és ezt Filó Tamás csapatkapitány társai nevében is kikérte magának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik