Németh Lajos idén sem hagyja ki a Nike Félmaratont!

Vágólapra másolva!
2007.08.30. 13:02
Németh Lajos meteorológus rendszeresen részt vesz a BSI által szervezett futóeseményeken. A 2007-es tavaszi-nyári szezonban 3 versenyen is rajthoz áll, az utóbbi hónapokban pedig gőzerővel készült a 22. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra. Arra a félmaratonra, amely a kedvenc versenye.
"Télen kedvezett az időjárás a felkészülésemnek, nem úgy, mint ez az extrém meleg nyári időjárás. Kora reggelente járok a Margitszigetre, amikor mindössze 24-26 fokos a hőmérséklet. Hetente 3 alkalommal edzem, készülök a Nike Félmaratonra. Egy szigetkört sprintben teljesítek, majd a második és harmadik kört a saját, jóleső tempómban, 5:30-as, 5:40-es ezrekkel. Közben odafigyelek a frissítésre is. Hétvégén többet szoktam futni, hiszen akkor több időt tudok rászánni.

A Nike Félmaratonon "egyessel kezdődő" időt szeretnék futni, kb. 1 óra 50 perces idővel megelégednék. Ugyan a legjobb időm ezen a távon jobb ennél, de a felkészülésem a nagy nyári melegben nem volt tökéletes. Egy biztos: igyekszem élvezettel teljesíteni a 21 kilométeres távot!"


Németh Lajos egyéniben és párosban is indul a 22. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon. Párostársa Sallai Márta, a Meteorológiai Szolgálat szakmai elnökhelyettese, akinek ez lesz a második futóversenye.

Lajos elmondta, hogy 5:45-ös kilométerekkel kezdi majd a félmaratont. Az első 10 kilométeren a meteorológusnak futótársa is lesz: TV2-s kolléganőjének, Soós Editnek a lánya, aki élete első félmaratonját teljesíti majd a hétvégén.

És hogy milyen idő várható a nagy napon? Németh Lajos erre a kérdésre is választ adott. Ideális futóidő, kb. 22 fok lesz vasárnap, felhős lesz az ég, de a nap sokat fog sütni, csapadék pedig nem várható. Ilyen körülmények között biztosan jól fognak teljesíteni a futók!

www.futanet.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik