Hajnal Tamás fontos gólt lőtt

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.02. 23:44
Címkék
Bajnokot vert meg az újonc: Hajnal Tamás együttese, a Karlsruhe 1–0-ra legyőzte a VfB Stuttgartot – mégpedig a magyar középpályás góljával! Nincs ember a KSC-nél, aki kételkedne még abban, hogy jó döntés volt az irányító szerződtetése, ugyanis a 15szörös válogatott négy forduló elteltével hat pontot hozott csapatának azzal, hogy jókor volt jó helyen.

Már-már azt hittük, valami gond van Hajnal Tamással – de máris ránk cáfolt a magyar középpályás. Emlékezhetünk: a nyitányon az újonc Karlsruhe az ő két találatával gyűrte le idegenben 2–0-ra a kupagyőztes Nürnberget, majd a következő fordulóban, bár a 15-szörös magyar válogatott játékos gólpasszt adott, együttese kikapott odahaza a Huszti Szabolcsot soraiban tudó Hannovertől (1–2).

A következő fordulóban aztán – az Olaszország elleni 3–1es, világraszóló válogatott diadalt követő hétvégén – hiába kerestük: nem lépett pályára. Azonban nem a játékával volt gond, hanem a lábával: combjában beszakadt egy izom, és sokáig úgy tűnt, az előző szezon bajnoka, a Stuttgart ellen is karmestere nélkül lesz kénytelen játszani a KSC. Ha így történt volna, most három ponttal alighanem kevesebbje lenne a Karlsruhénak, ugyanis Hajnal Tamás végül pályára lépett (bár egész héten kezelésekre járt), és újfent győztes gólt szerzett. Persze a 26 éves középpályás nem a nagy találatok mestere – eddig mindhárom alkalommal a tizenhatoson belülről volt eredményes –, annál inkább a fontosaké! Nem beszélve arról, hogy hathatós közreműködésével csupa nagycsapat kényszerült térdre az újonc előtt. „Az első két bajnoki gólom tényleg ajtó-ablak helyzet volt, ezúttal azonban egy védő szorításában kellett futtából elrúgnom a kapus mellett a labdát – mondta Hajnal Tamás. – Nem sokon múlott, hogy az év gólját szerezzem! Tíz perccel a lefújás előtt megnyertem egy párharcot a felezővonalnál, felnéztem, és kapura emeltem. A kissé kint álló Raphael Schäfer azonban nagy erőfeszítések árán sajnos meg tudta akadályozni, hogy a hálóban kössön ki a labda.” Ha a labda behullik, már senki sem süthetné a bélyeget Hajnal Tamásra: mindig csak annak köszönheti góljait, hogy jókor van jó helyen. Illetve dehogynem! Karlsruhéban ugyanis a lehető legjobb helyre került…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik