Olasz lehet a futballcég

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.06. 00:41
Címkék
Az utóbbi hetekben olyan csend honolt az FC Sopron háza táján, hogy az már-már gyanús volt. Szerdán aztán robbant a bomba, hiszen kiderült, Vízer László Máriusz, a soproni együttes többségi tulajdonosa megválik üzletrészétől.

Hiába kattintunk az FC Sopron hivatalos internetes oldalára, hírek helyett egy ékezetek nélküli felirat közli a látogatóval, hogy fejlesztés alatt. Úgy tűnik, az együttesen belül szintúgy drasztikus átalakulások várhatóak, ugyanis lapunk információi szerint a csapat eddigi többségi tulajdonosa, Vízer László Máriusz megválik üzletrészétől, és olasz vevők szerepvállalása várható a Káposztás utcában.

A hírek szerint az adásvétel tényét Köteles Zsolt, a csapat ügyvezető igazgatója már szerdán tudatta a csapat tagjaival, ám hivatalosan csak csütörtökön jelentik be. Habár Sopron kis város ahhoz, hogy bármi is titokban maradjon, mi mégis maguktól az érintettektől szerettük hallani, helytállóak-e információink – sikertelenül…

Pintér Zoltán csapatkapitány, majd a helyettese, Sira István után Köteles Zsolt ügyvezetőt hívtuk, aki többszöri próbálkozásra sem vette fel telefonját. Ambrus Andrást, a csapat alelnökét elértük, ő zavarában előbb annyit mondott, hogy „...sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom az információt”, majd megértésünket kérve elzárkózott a nyilatkozattételtől.

Ezután Vízer László Máriuszt kerestük, aki hosszas várakozás után beleszólt a telefonba, és leszögezte: „Nem kívánok nyilatkozni a sajtónak. Kérem, keressék Köteles Zsolt ügyvezető igazgatót, ő mindenben a rendelkezésükre áll.”

Arra a kérdésünkre, hogy az ügyvezető végre felveszi-e a telefonját, azt a választ kaptuk: „Fel!”

De nem tette…

Abdai Géza, Sopron alpolgármestere volt az első és egyetlen, aki vállalkozott rá, hogy röviden vázolja a kialakult helyzetet: „A többségi tulajdonosnak bármikor joga van eladni az üzletrészét, mi ebbe nem szólhatunk bele.”

Ennél persze bonyolultabb a szituáció, ugyanis a város önkormányzatának kisebbségi tulajdonrésze van a labdarúgócégben. Így pedig Vízer László Máriusznak kötelessége először a városnak felajánlani az eladni kívánt üzletrészét, és csak nemleges válasz esetén értékesítheti másnak.

„A város valószínűleg nem él elővásárlási jogával” – szögezte le Abdai Géza, sejtetve, hogy a korábbi többségi tulajdonos már célegyenesbe ért üzletrészének értékesítésével. – Ez Vízer úr dolga, szimpla üzleti tranzakció. Az önkormányzathoz hétfő este eljuttatta a szerződéstervezeteket, amelyeket jogászaink már vizsgálnak. Első ránézésre nagyon korrekt adásvételről van szó. Vízer László Máriusszal egyébként is jó üzleti kapcsolatban álltunk, nincs okunk feltételezni, hogy bármi is balul sül el. De nem akarok az események elébe menni, a város jogi állásfoglalása minden bizonnyal csütörtök reggelre elkészül.”

Vagyis korábban mi sem leszünk okosabbak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik