Rekorddöntő magyar fiatalok

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.09. 01:20
Címkék

Az U21-es válogatott San Mari nóban 6–1-es győzelmet aratott a házigazdák ellen.

Mondhatnánk, nem történt semmi különös, csak érvényesült a papírforma, de nemzetközi porondon ma már ritkák a gólzáporos győzelmek. Vagyis meg kell becsülni a pénteki 6–1-et…

„Reálisnak mondható az eredmény, a hat gól mellett voltak még helyzeteink, sőt két kapufát is rúgtunk – mondta Róth Antal.

– Az is igaz, hogy az első félidőben voltak pontatlanságok a játékunkban, de egyébként uraltuk a játékot.”

Róth Antal hatodik éve foglalkozik ezzel a korosztállyal, és labdarúgói most először szereztek hat gólt tétmérkőzésen (a csúcsot eddig a finnek elleni 5–0 jelentette). Szerdán a Szusza Ferenc Stadionban jóval nehezebb feladat vár a magyar fiatalokra, hiszen Szerbia lesz az ellenfél, amely ebben a korosztályban Hollandia, Portugália, Olaszország, Franciaország, Németország és Belgium mögött a hetedik helyet foglalja el az európai ranglistán.

„Már a San Marino elleni találkozó után felhívtam a labdarúgók figyelmét arra, hogy a szerbek ellen nem engedhetünk meg magunknak olyan hullámvölgyeket a játékunkban, mint péntek este – folytatta a szövetségi edző. – Figyelnünk kell a helyzetkihasználásra, muszáj javítani a védekezésünk pontosságán, és ha ez teljesül, akkor bármi megtörténhet. Nem mi vagyunk az esélyesek, de győzni akarunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik