Kellett a hátvéd duplája

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.12. 23:53
Címkék
A magyar érdekeltségű C-csoport két éllovasa vívott rangadót Oslóban. A görögök sokoldalú középhátvédjüknek, Szotiriosz Kirjakosznak köszönhetik a döntetlent, az Eintracht Frankfurt játékosa kétszer is eredményes volt. Az Európa-bajnoki cím védője így tartja kétpontos előnyét a csoportban, de a törökök Magyarország elleni győzelme miatt a görögök nem ülhetnek a babérjaikon, tovább kell küzdeniük, hogy jövőre, az osztrák–svájci közös rendezésű kontinenstornán lehetőségük legyen a címvédésre.

Rangadót játszottak szerda este az oslói Ullevaal Stadionban, a C-csoportban kétpontos előnnyel vezető görög válogatott a második helyezett Norvégiához látogatott. Nagy iramban kezdett mindkét együttes, már az első félidőben esett négy gól, a második 45 perc viszont feledhető játékot hozott.

A döntetlennel értelemszerűen az Európa-bajnoki címvédő hellének lehetnek elégedettebbek. Otto Rehhagel együttese hálás lehet egyik középhátvédjének, hiszen Szotiriosz Kirjakosz szerezte a válogatott mindkét gólját. Az Eintracht Frankfurt labdarúgója csatárokat megszégyenítő szemfülességgel vette be Hakon Opdal kapuját, és bár 193 centis magasságával általában a levegőt uralja, ezúttal mindkétszer lábbal volt eredményes. Akik ismerik Kirjakosz pályafutását, mondhatják, hogy a 28 éves futballista a fontos duplák mestere, hiszen a skót Rangers légiósaként szerzett már két gólt a 2005–2006-os Skót Ligakupa-döntőben, amelyet simán, 5–1-re nyert meg a glasgow-i csapat.

Nem véletlenül igyekezett Oslóban a hórihorgas védő, hiszen – bár a nemzeti csapat bő keretéhez tartozott – sérülése miatt nem léphetett pályára a 2004-es portugáliai Európabajnokságon, nem lehetett részese a tornagyőzelemnek, és az azt követő fiesztának.

Két gólja nagy lökést adott a görög válogatottnak a csoportgyőzelem felé vezető úton, igaz, még négy mérkőzés vár a címvédőre: Bosznia-Hercegovina és Málta ellen otthon, Törökország és Magyarország ellen idegenben. A 2–2-es döntetlen, valamint Törökország győzelme a magyar együttes ellen azt jelenti, hogy a C-csoport újra kiegyensúlyozott, három együttesnek lényegében ugyanannyi esélye van arra, hogy kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik