Ribakov 230 centi felett

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2007.09.17. 17:19
Címkék

Vasárnap Győrben, a Széchenyi téren az ugrás köré szerveződött minden program. A Hopp-parádé nevű eseményen rendeztek kosárlabdában zsákolóversenyt, kézilabdás átlövőviadalt, a vállalkozó kedvű nézők kipróbálhatták, át tudják-e ugrani saját magasságukat, a Bercsényi Gimnázium tornászai ugróbemutatót tartottak, a győri közélet szereplőiből összeállított kosárlabdacsapat a Seat-Foton lányaival mérkőzött, s a nap fénypontjaként neves atléták részvételével magas- és rúdugróversenyt rendeztek. Ám azt is különleges szabályokkal.

Az öt férfi és öt női magasugrót párokba sorolták, a párok eredményét összeadták, és úgy hirdettek végeredményt. A remek hangulatú viadalon kitűnő teljesítmények születtek. A nők közül hárman is túljutottak a 193 centiméteren, köztük volt Győrffy Dóra, aki négy centiméterrel javította meg idei legjobbját. Csak azzal maradt le Romana Dubnovától és Barbora Lalakovától, hogy ő harmadikra teljesítette ezt a magasságot, míg a cseh lányok elsőre vitték. A viadal sajátosságai miatt nem döntötték el, a két vendég közül ki az első, hanem tovább emeltek, és a versenybe beszálltak a férfiak. Közülük a legnevesebb Jaroszlav Ribakov volt, aki három világbajnokságon is ezüstérmet nyert, s ő a fedett pályás világbajnoki cím védője.

Az Oszakában 235 centiméterig jutó orosz ugró Győrben először rövid nekifutásból próbálkozott, s ugyancsak higgadtan versenyzett. 210 centiméteren mutatkozott be, és csak 218nál készülődött újra. Addig a brit Germaine Mason és a cseh Svatoslav Ton szórakoztatta látványos kísérletekkel a szép számú közönséget. 218-on Ribakov és Ton jutott át, a cseh ugró számára a 221 centiméter jelentette a végállomást. Ribakov viszont először csak a 230 centiméternél vetette le melegebb ruháit, s ezen a magasságon már teljes nekifutással próbálkozott, s könnyedén röppent át a léc felett. A hűvösödő időben ennél nem jutott tovább, így az érdekes versenyt a Dubnová, Mason páros 407 centiméterrel nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik