Athén magyar hőse

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.21. 00:25
Címkék
Tőzsér Dániel csak a kispadon kezdte az AEK Athén UEFA-kupa-fellépését a Red Bull Salzburg ellen, de már az első félidőben pályára lépett, majd adott két gólpasszt, és ő lett a találkozó legjobbja.

Magyar párharcot hozhatott volna az AEK Athén–Red Bull Salzburg párharc első felvonása, azonban a vendégek 32szeres válogatott védője, Bodnár László egyelőre még a sérülése után igyekszik magát utolérni, míg Tőzsér Dánielt csak a kispadra nevezte edzője, a spanyol Lorenzo Serra Ferrer. Mindez talán nem is meglepetés annak tudatában, hogy az athéniak kilencszeres válogatott középpályása a hétvégi bajnoki mérkőzésen eltiltás miatt nem léphet majd pályára. Ám a lényeg az, hogy csütörtökön futballozhatott, így megmutathatta, hogy csereként pályára lépve is lehet nagyot alkotni.

Talán maguk az AEK-játékosok sem gondolták előzetesen, hogy végül ennyire sima győzelmet aratnak az odavágón, a Salzburgot ugyanis nem sok választotta el attól, hogy a Sahtarral szemben a Bajnokok Ligája főtáblájára kerüljön (1–0 otthon, 3–1-es vereség Doneckben). Márpedig bármilyen meglepő, fölényesebb is lehetett volna a görögök diadala a jelentős erőt képviselő osztrák csapat ellen...

„A háromgólos győzelem nagyszerű, és ha nagyobb különbséggel nyerünk, akkor sem született volna igazságtalan eredmény – mondta az összecsapást követően Tőzsér Dániel. – Számomra meglepő volt,

hogy a Salzburg labdarúgói a találkozó végére teljesen elkészültek az erejükkel, az viszont bosszantó, hogy bár akadtak további lehetőségeink a gólszerzésre, nem tudtuk fölényesebbé tenni a sikerünket. Júlio César sérülése után a középpálya bal oldalára álltam be még az első játékrészben, aztán egy újabb sérülést követően középre kerültem, az eredeti posztomra. Szerencsére jól ment a játék, adtam két gólpasszt, mi több, engem választottak a meccs legjobbjának.”

Ami azt a bizonyos két gólpasszt illeti: az elsőnél egy csapattárs labdaszerzését követően a felpasszolt labdát Tőzsér Dániel kapta, a jobbösszekötő helyén belépett a védők mögé, átadását pedig nem kisebb egyéniség, mint a brazil Rivaldo váltotta gólra. A másodiknál a magyar légiós szöglete után Panajotisz Kone fejelte a hálóba a labdát.

Ennyi, és ez bizony nem kevés. Az AEK a 3–0-s győzelemmel jelentős lépést tett a csoportkörbe kerülés felé, Tőzsér Dániel pedig jó futballal bizonyította: ott a helye az athéniak kezdő tizenegyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik