Kispesten még tabu a bajnoki aranyérem

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.21. 00:25
Címkék
A hétközi Ligakupa-mérkőzésen a Honvéd váratlan vereséget szenvedett hazai pályán a Fehérvártól, a listavezető ennek ellenére esélyesként várja a ZTE kispesti vendégjátékát. A látogatóknál már nem lép pályára a góllövőlista vezetője, az Egyesült Arab Emírségekbe igazoló Waltner Róbert, a házigazda kezdő tizenegyébe ugyanakkor eltiltása után visszatér a karmester, Bárányos Zsolt.

Talán csak a legoptimistább Honvéd-szurkolók hittek abban a bajnokság kezdete előtt, hogy – az amúgy Magyar Kupa-győztes – csapatuk nyolc fordulót követően három pont előnnyel az első helyen áll majd. A kispestiek eddig hat riválisukat is legyőzték (REAC 3–0, Sopron 1–0, Fehérvár 5–1, Paks 3–0, DVSC 3–1, Siófok 2–1), Diósgyőrben döntetlent játszottak (2–2) és egyedül az Újpest múlta felül őket (1–4). Hogy a folytatás is hasonlóan eredményes legyen, azért sokat tehet a nyáron szerződtetett, ez idáig remek teljesítményt nyújtó középpályás, Bárányos Zsolt.

Kedden a félidőben még gól nélküli döntetlenre álltak a Fehérvár elleni Ligakupa-meccsen, végül három góllal alulmaradtak.

Aki mostanság figyelemmel követi a Honvéd futballját, igencsak meglepődött a végeredményen...

Veszíteni senki sem szeret, így mi sem, az viszont jó érzés, ha az emberek értetlenkednek a Honvéd veresége miatt – válaszolta Bárányos Zsolt. – Nagyon szerettünk volna a Fehérvár ellen is nyerni, ám a lehetőségeink kimaradtak, a vendégek pedig gólokkal büntették a hibáinkat. Tanulni ebből a kilencven percből is lehet.

Azért a tisztánlátás érdekében jegyezzük meg: amíg Bárányos Zsolt a pályán volt, addig döntetlen volt az állás...

Ez így van, de ha végigjátszom a találkozót, akkor se biztos, hogy más lett volna a forgatókönyv.

Mekkora esélyt lát arra, hogy a legjobb góllövőjét, Waltner Róbertet elveszítő Zalaegerszeg ellen sikerül majd javítani?

Waltner Róbertet a barátomnak mondhatom, és bár örülök, hogy sikerül külföldre igazolnia, cseppet sem bántam volna, ha játszik ellenünk. Ismerem őt jól, tudom, mik az erényei, így azzal is tisztában vagyok, mi kell a semlegesítéséhez. Aki viszont helyette pályára lép majd, bizonyítani akarja, hogy a kezdő tizenegyben a helye... Persze mindegy, ki az ellenfél, nekünk hazai környezetben mindenkit le kell győznünk.

Azt tudja egyébként, hogy a ZTE a három idegenbeli fellépésén összesen egy pontot gyűjtött?

Azért ne felejtse el, hogy az Újpest, a Debrecen és az MTK volt a riválisa. Mindenesetre remélem, a pénteki összecsapás után is csak egy idegenben szerzett pontjuk lesz a zalaiaknak.

A játékostársakkal egymás között beszélnek már a bajnoki cím megszerzésének lehetőségéről?

Azt tudjuk, hogy az első négyben ott kell lennünk, a végső elsőségről azonban egyelőre nem beszélünk. Arra viszont törekszünk, hogy az aktuális ellenfelek a listavezetővel játszszanak, amikor a Honvéddal mérkőznek.

Azért álmodik az aranyéremről?

A belga és a görög második vonalban már voltam bajnok, a Honvéddal elhódítottuk a Magyar Kupát, és igenis gondolok arra: milyen szép lenne magyar bajnoknak lenni azzal a klubbal, ahol nevelkedtem és ahová most is tartozom.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik