Valódi Krőzus lehetne

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.25. 23:38
Címkék
Ha igaznak bizonyul a The Sun című bulvárlap értesülése, és Ronaldinho a Chelsea-hez igazol, ő lehet a Premier League legjobban fizetett labdarúgója, mivel 80 millió forintnak megfelelő fontot keresne egy héten. Túl sokat azonban még nem lehet tudni az ügyletről, annál inkább arról, hogy José Mourinho hogyan viseli a londoni klubtól való távozását.

Bár a mértékadó angol lapok csak érintőlegesen foglalkoznak a Ronaldinho-üggyel, a The Sun ezúttal is szenzációs sztorit tálalt olvasói elé. A bulvárlap értesülései szerint a brazil zseni bátyja – egyben ügynöke –, Roberto de Assis megegyezett a Chelsea vezetőivel, hogy ha a futballista Londonban folytatja pályafutását, ötéves szerződést kap, és minden esztendőben 16.5 millió eurót (4.1 milliárd forint) fizetésként. A megállapodás nem kötelező érvényű, de ha életbe lépne, heti 318 ezer eurós (80 millió forint) bért jelentene Ronaldinhónak. Ez több mint másfélszerese lehetséges csapattársa, a Premier League legjobban fizetett játékosa, John Terry pénzének (ő 193 ezer eurót, azaz 48 millió forintot keres hetente, nagyjából ennyit kap Ronaldinho is a Barcelonánál).

A hírt hivatalosan egyik oldal sem erősítette meg (és minden bizonnyal jó ideig nem is fogja), a barcelonai legendák közül azonban Johan Cruyff már burkoltan jelezte, a katalán csapatnak nem okozna gondot Ronaldinho kiválása.

„Az együttes sokkal fontosabb, mint az egyének, azaz amikor a mindenkori kezdőcsapatot kijelöli az edző, azokra számít, akik a legjobb formában vannak – írta a barcelonai El Periodico című lapban megjelenő állandó rovatában a holland szakember. – És ha Ronaldinho, vagy legyen az bárki, nincs a topon, mert a válogatottnál volt, és hosszú utazás után tért vissza vagy bármilyen egyéb ok miatt, az nem jelent problémát, hiszen ott vannak a többiek.”

Miközben mindenki találgat, Ronaldinho vádlisérüléséből lábadozik, és Joan Laporta klubelnök szerint a jövő keddi, Stuttgart elleni idegenbeli mérkőzésen már pályára léphet. A sportvezető annak ellenére igen nyájasan nyilatkozott a brazilról, hogy a spanyol sajtó szerint már egyáltalán nem ragaszkodik hozzá, sőt a Marca című napilap szerint ultimátumot is intézett a brazilhoz: ha nem hagy fel éjszakai kiruccanásaival, fel is út, le is út...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik