Zlatan Ibrahimovic szokásos duplája

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.26. 23:38
Címkék
A szerdai, Sampdoria elleni bajnokin Zlatan Ibrahimovic két gólja nyugtatta le a kezdő sípszó előtt még igencsak dühös vezetőedzőt, Roberto Mancinit, és annak ellenére, hogy Luís Figo is betalált, nem vitás, a szezonban harmadszor duplázó svéd csatár viszi a hátán a bajnoki címvédő Intert.

Bár vészhelyzetről túlzás lenne beszélni, az olasz bajnoki címvédő Internazionale haloványan kezdte a szezont, hiszen két olyan csapat ellenében veszített pontokat a ligában, amelyek a verhető kategóriába tartoznak (az Udinese és a Livorno). Bár ez önmagában elfogadható teljesítmény, a kínos Fenerbahce elleni BLvereséggel kiegészítve már elég volt ahhoz, hogy sokan az Inter gyengélkedéséről beszéljenek.

A kritikát viszont, úgy tűnik, nehezen viseli a csapat vezetőedzője, Roberto Mancini, aki még a Sampdoria elleni bajnoki előtt fakadt ki, és meglehetősen ingerülten reagált a bírálatokra.

„Ugyanolyan problémákkal küzdünk, mint bármely más csapat, de az Inter esetében ezeket mindig felnagyítják – mondta Roberto Mancini. – Elhullajtunk két pontot, és az újságok akkora drámát csinálnak belőle, mintha a tabella utolsó helyén tanyáznánk. Persze ha sorozatban hét találkozót veszítenénk el, teljesen más lenne a helyzet, de jelenleg nem erről van szó.”

Az ominózus „hetes” sorozat pedig szerdán sem kezdődött el, lévén a futballisták megverték a genovai együttest, a győztes gólt pedig Zlatan Ibrahimovic szerezte, akit Roberto Mancini egekig magasztalt a találkozó előtt. Amikor az újságírók felvetették, hogy az Inter játéka túlságosan is függ Zlatan Ibrahimovictól, a szakember így felelt: „Teljesen normális, hogy a nagyszerű játékosok emelik egy csapat játékerejét. Zlatannak megvan az a képessége, hogy egymaga döntsön el mérkőzéseket. Ha a jövőben kettesével lövöldözi a gólokat, egyáltalán nem bánom, ha ránk akasztják az Ibra-függő jelzőt.”

A svéd csatár pedig az Empoli és a Livorno után a Sampnak is meglőtte a maga dupláját, ő viszi a hátán az Intert, és már hat találatnál jár a szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik