Miroslav Klose: hat meccsen nyolc gól

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.28. 00:02
Címkék
A nyáron Miroslav Klose rengeteget meditált azon, elhagyja-e eddigi sikerei helyszínét, a Werder Brement, végül rábólintott a Bayern München ajánlatára, és döntését aligha bánta meg. Már több gólnál tart, mint ahány bajnoki mérkőzésen pályára lépett: hat meccsen nyolc találat fűződik a nevéhez.

A tavaly nyári hazai rendezésű világbajnokságon bombaformában játszott Miroslav Klose, a német válogatott lengyel származású csatára, öt góljával kiérdemelte a torna gólkirályi címét. Az ezt követő 2006– 2007-es szezonban viszont felemás teljesítményt nyújtott, 31 mérkőzésen szerzett 13 találata szerénynek számít, különösen ha az azt megelőző idény 26/25-ös mérkőzés/gól mutatóját vesszük viszonyítási alapnak.

Tavasszal már érezhető volt, hogy gondjai vannak a mérkőzésekre való ráhangolódással, a dinamikus Miroslav Klose helyett fordulóról fordulóra vergődő, görcsösen próbálkozó támadót láthattunk. Egyre inkább látszott, hogy új kihívásra vágyik, de a váltás lehetőségéről még talán saját maga sem gondolkodott el komolyan, elvégre körülrajongták Brémában, ő volt a nagy kedvenc, a Bajnokok Ligája-résztvevő együttes első számú sztárja. Igaz, ha már az elsőszámú európai kupasorozatnál tartunk, meg kell említenünk, hogy a kezdeti vitézkedések utáni csoportkörös búcsú nyilván szintén nem volt jó hatással hősünk játékkedvére.

Aztán a nyári pihenés során végül belátta, kinőtte már a Werdert, és hosszú vívódás után június végén a tenyerükbe csapott az őt a világbajnokság óta kitartóan „üldöző” Bayern vezetőinek, és – a brémai szurkolók haragjával is dacolva – Münchenbe költözött. Úgy tűnik, a bajoroknál megtalálta a neki való közeget, Luca Tonit az oldalán és Franck Ribéryt maga mögött tudva kivirult, hat bajnokiján már nyolc gólnál tart, és a július vége óta lejátszott kilenc tétmeccsén mindössze két alkalommal zárt találat nélkül.

Kirobbanó formáját a sereghajtó Energie Cottbus elleni bajnoki találkozón is megcsodálhattuk, két gólt lőtt, egyet fejelt, ráadásul egy gólpasszt is kiosztott olasz cimborájának, Luca Toninak, azaz méltán ünnepelte őt felállva az Allianz Arena közel hetvenezres közönsége.

Ha már kettőjüknél tartunk, említsük meg, a német sajtóban már csak „Kloni”-ként emlegetik a tandemet, amely hihetetlen sebességgel repíti előre a Bayern-expresszt. Ettől függetlenül a lefújás után Miroslav Klose szerényen nyilatkozott, és saját teljesítménye helyett inkább a csapat immár második Toniját bátorította. Nem tévedés, az olasz Luca Toni után a 17 éves német tehetség, Toni Kroos is berobbant az élvonalba, az első Bundesliga-meccsét játszó, a 72. percben csereként beálló tini két gólpasszt jegyzett a meccsen.

„Toni Kroos világklasszis-teljesítményt nyújtott” – dicsérte

meg Miroslav Klose a harmadik gólját előkészítő tinit.

És akkor mi mit mondjunk az ő teljesítményére...?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik