Korosztályos rangadó lesz

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.09.30. 00:32
Címkék

Hétfő este kiderül, mire megy a magyar szinten erős kerettel rendelkező, rutinos labdarúgókból álló Bp. Honvéd a hazai mezőny egyik legfiatalabb, ám annál elszántabb együttese az MTK otthonában. Noha a kispesti csapat eddig magabiztosan menetel a Soproni Ligában (hét győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget jegyez Supka Attila társasága), nem mehet biztosra a Hidegkuti-stadionban: az elmúlt három év bajnoka, az idén is aranyéremre hajtó DVSC például 3–2-es vereséget szenvedett a Hungária körúton. Bár a kék-fehér klub játékosállománya összehasonlíthatatlan a hét évvel ezelőtti, Henk Ten Cate vezette csapattal, a jelenleg Kispesten szereplő Schindler Szabolcs számára mégis különleges lesz a hétfő esti rangadó: az ellen az egyesület ellen készül, amelylyel 2000 és 2001 között bajnoki ezüstöt és kupát nyert.

„Ez már egy más MTK, mint amelyben én futballoztam – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Schindler Szabolcs. – Akkor még a Magyarországon játszó labdarúgók legjobbjai, így Illés Béla és Halmai Gábor szerepelt a kék-fehéreknél, most pedig inkább fiatal tehetségekre épül Garami József együttese. Mint minden olyan klubot, ahol korábban profiskodtam, úgy az MTK-t is figyelemmel követem, és örömmel hallom, amikor egy-egy ismeretlen ifjú bemutatkozik a csapatban. Tetszik a klubot jellemző fiatalítás, az agárdi akadémia remek kezdeményezés, mondhatom, nagyon jó irányba halad az egyesület. Büszkeséggel tölt el, hogy pályafutásom során több nagymúltú klubnál is megfordultam, Kispesten is hatalmas megtiszteltetés futballozni. Természetesen az elvárás is nagy. A Honvéd nevéhez méltóan kell szerepelnünk, azaz minden meccsen a győzelem megszerzése a cél. Nincs ez másként most sem, és bár tippelni nem szeretek, biztos, hogy élvezetes, közönségszórakoztató futballt láthat majd a publikum. Persze remélem, mi ünnepelhetünk a meccs végén.”

Addig azonban még szenvedni kell: Supka Attila a hét végére sem adott szabadságot játékosainak, így a kispesti együttes a szombat délutáni tréning után vasárnap is gyakorol az MTK elleni rangadóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik