Ellenfélként érkezett vissza a karmester

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.10.05. 23:31
Címkék
Aligha téved el Gelsenkirchenben a Karlsruhe magyar légiósa, Hajnal Tamás. Noha a 17-szeres válogatott ezúttal vendégként érkezik a Ruhr-vidéki városba, nem felejtheti: fiatal labdarúgóként hat évet töltött el a Schalkénél. Nincs helye azonban a nosztalgiázásnak, mert bárhol is álljon a tabellán jelenlegi munkaadója, a cél továbbra is a bentmaradás kiharcolása.

Akárhogy is lesz, Hajnal Tamás már most bekerülhet a Karlsruhe históriás könyvébe. Igaz, ehhez nemcsak a 26 éves magyar középpályás járulhat hozzá, hanem az egész csapat. Története során most rajtolt a legjobban a KSC a Bundesligában: nyolc mérkőzéséből ötöt megnyert.

Méghozzá újoncként!

Ha pusztán a számokra hagyatkozunk, akkor Hajnal Tamás együttese már most elérte a szezon előtt kitűzött célt, a biztos bentmaradást. A Bundesliga első osztályának 44 esztendős históriája során még sohasem fordult elő, hogy olyan gárda kényszerült volna az idény végén búcsúra, amely a kilencedik forduló előtt már öt győzelmet aratott.

„Azt azért túlzás lenne máris kijelenteni, hogy bent maradtunk – mondta Hajnal Tamás. – Szó se róla, nagyon jó érzéssel tölt el, ha rápillantok a tabellára, és azt látom, hogy a Karlsruhe a dobogó harmadik fokán áll. Ám csapattársaimmal nem rugaszkodunk el a földtől, nem hisszük, hogy együttesünknek valóban az élmezőnyben lenne a helye. Mindenki nagyon boldog lesz, ha a KSC végül meg tudja őrizni első osztályú tagságát.”

Bár Hajnal Tamás újból példát mutatott szerénységből, teljesítményét elemezve a napnál is világosabb, hogy három góljával és ugyanennyi találat előkészítésével oroszlánrészt vállalt együttese eddigi sikereiben. Nem csoda, hogy a német lapok kivétel nélkül vele foglalkoznak.

„Egyetértek Ede Becker edzőnkkel, aki nyilatkozataiban főképp a csapategységet méltatja – hárította el a dicséretet a karmester. – Lassan hozzászokom a sajtó kitüntetett figyelméhez, hiszen ez a profi futballal jár. De nem hinném, hogy csak az én személyem lenne érdekes az olvasók számára…”

Márpedig a Schalke elleni összecsapás előtt újfent Hajnal Tamás került a fókuszba, mert a magyar futballista korábban hat évet töltött Gelsenkirchenben.

Csak nehogy véletlenül a hazai öltözőbe lépjen be…

„Biztosan nem tévedek el – nevetett a játékos. – Különleges érzés lesz visszatérni oda, ahol fiatalon nevelkedtem. A szombati mérkőzés előtt az edzőközpontban tartjuk az utolsó edzésünket. Ugyanott, ahol éveken át én is szorgalmasan készültem.”

Ami a mérkőzés végkimenetelét illeti, Hajnal Tamás azt mondta: látatlanban kiegyezne a döntetlennel. Ugyanakkor nem tagadja, titkon ennél többre vágyik a bajnokaspiráns ellen.

„Megjött az önbizalmunk – tette hozzá a középpályás. – Rájöttünk, hogy nem kell senkitől sem tartanunk. Gyorsan elmúltak azok az idők, amikor azt mondogattuk egy mérkőzés előtt: jaj, csak ezt ússzuk meg…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik