Idegenben is otthon

SZ. GY.SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2007.10.05. 08:53
Címkék

Hosszú, fárasztó kirándulást úsztak meg a Dunaferr játékosai azzal, hogy a Garadag Baki lemondott pályaválasztói jogáról a női EHF-kupa második fordulójában. Az azeri bajnokcsapat előbb pénteken a kiírás szerint hazai együttesként játszik a Dunaferr ellen, majd másnap vendégként lép pályára az Eszperantó úti csarnokban. A Garadag az előző körben is két idegenbeli meccset vállalt, 28–17-re, majd 29–24-re győzte le a luxemburgi Diekirch együttesét. A Dunaferr azonban más kategória.

„Keveset tudunk ellenfelünkről, de nem vesszük félvállról – mondta Imre Vilmos vezetőedző. – Van néhány idősebb orosz játékosa, ám korábbi eredményei világosan mutatják, mekkora különbség van a két csapat tudása között. Remélem, ez meg is mutatkozik pénteken és szombaton.”

Az edző szeretné, ha csapata ott folytatná, ahol a legutóbbi bajnokin abbahagyta, hiszen a Hódmezővásárhely ellen 34–22-re megnyert mérkőzésen jól védekezett, és támadásban is eredményes volt a Dunaferr. Borbás Rita még nem épült fel teljesen részleges bokaszalagszakadásából, ezért csak könynyített edzésmunkát végezhetett. Ráadásul a másik beállós, Balogh Barbara sem egészséges, ő kötőhártya-gyulladása miatt speciális szemüveget kapott, amellyel remélhetőleg játszhat.

„A pénteki mérkőzés első félideje valószínűleg az ellenfél feltérképezésével telik majd el, de utána a mi játékunknak kell dominálnia – fogalmazott Ferling Bernadett, a Dunaferr csapatkapitánya. – A Hódmezővásárhely elleni nagy különbségű győzelem jó hangulatával dolgozhattunk az elmúlt napokban, s szerencsére jutott idő fizikai és taktikai munkára egyaránt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik