Rangadóból fix kettes

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.10.05. 23:31
Címkék
Noha lehetett volna az NB II-es idény slágermérkőzése is, Haladás-sikernek ígérkezik a szombathelyi gárda pécsi vendégszereplése. A nyáron még a feljutásra is esélyesnek tartott PMFC-nél hatalmas a káosz: edzőváltás, elnökségi lemondások.

Aligha ismétlődik meg a 2002–2003-as másodosztályú bajnokságban történt eset: a négy és fél évvel ezelőtt befejeződött szezon végén Szombathelyen és Pécsett is elégedetten néztek a tabellára, és éltették a szurkolók Détári Lajost, valamint Nagy Tamást, akik az első osztályba vezényelték csapatukat. Noha Döme azóta már nem ül a Haladás kispadján, a Hali-szurkolók az idén is joggal bízhatnak az együttes feljutásában, és bár a PMFC-t is az aranyesélyes csapatok között könyvelték el az idény előtt, Pécsett egyelőre a klub körül uralkodó káosz megszüntetése az elsődleges feladat.

Alig telt el nyolc forduló az NB II-es bajnokságból, a mecsekaljai gárda már túl van egy edzőváltáson, több vezetői válságülésen. Lemondott Tomka János ügyvezető, sőt pénteken az egész elnökség jelentette be, hogy elege lett (Tamon Attila az elnöki poszttól, Vlasics Dezső és Feigli Ferenc elnökségi tagságától vált meg), és akkor még a piros-feketék harmatgyenge teljesítményéről nem is szóltunk.

A nyáron még a Nyugati csoport slágermérkőzésének harangoztuk volna be a Pécs–Haladás találkozót, nyolc játéknap elteltével azonban már egyértelműen szombathelyi győzelmet várunk. Csertői Aurél együttese – bár a Pápa és a Felcsút is ott lohol mögötte – kimagaslik a mezőnyből, köszönhetően többek között az egyesületnél uralkodó nyugodt körülményeknek, a másodosztályú ligában kimondottan erős játékoskeretnek, no meg a hazai mérkőzésekre kilátogató többezres szurkolóseregnek.

Pécsett viszont óriási a zűrzavar: Kis Károly nem tudta végigvinni „programját”, Nagy Tamás váltotta őt a kispadon. A klubvezetőség háza táján pedig már azt sem lehet tudni, ki kinek az ellensége, ki kinek tesz alá. Pedig a csapat 120 millió forintos költségvetéssel vágott neki a szezonnak, és a játékosok által elfogadott fizetési feltételekkel kezdte az idényt, azaz: minden adva volt a jó szerepléshez. Mégsem jöttek az eredmények.

Hogy mi lesz a történet vége? Nos, míg szombathelyi oldalon valószínűleg sikeres idény, megkoronázva az élvonalba jutással, addig a pécsieknél – ha nem változik meg az eddig a klubot jellemző összevisszaság – vélhetőleg a süllyesztő. Ami nem lenne egyedi a magyar labdarúgás történetében. A PMFC három éven belül kíván visszakerülni az élvonalba, de nem kell ahhoz nostradamusi jóstehetség, hogy jelezzük: ha Nagy Tamásnak az idén nem sikerül ütőképes tarsaságot kialakítania, hosszú évekre eltűnhet a hazai futball elitjéből a Pécs.

De ne legyen igazunk. Mégiscsak jobb lenne, ha a Haladás úgy utazna Pécsre, hogy nem mehet biztosra...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik