Róluk beszél egész Németország

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.10.07. 00:27
Címkék
Magyar játékosok sikere Németországban: két honfitársunk is remekelt a Bundesliga szombati játéknapján, a kilencedik fordulóban. A Hannover Huszti Szabolcs két góljával legyőzte a bajnok Stuttgartot, miközben a karlsruhei Hajnal Tamás is remekelt: két találatot készített elő, így az újonc 2–0-s győzelemmel távozott a bajnokesélyes Schalke otthonából.

Magyar szempontból remekül fejeződött be a német Bundesliga kilencedik fordulójának szombati fordulója. Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás nem csupán győztes csapat tagjaként hagyta el a pályát, hanem mindketten oroszlánrészt vállaltak együttesük sikerében.

Olyan teljesítmény ez, amelyre már minden futballszurkoló felkapja a fejét Németországban.

A Huszti Szabolcsot soraiban tudó Hannover az előző szezon bajnokát, a VfB Stuttgartot győzte le idegenben 2–0-ra – a 24 éves bal oldali középpályás két góljával. Nem kisebb bravúrt hajtott végre Hajnal Tamás csapata, a Karlsruhe sem, hiszen úgyszintén 2–0-ra verte meg a bajnokaspiránsként emlegett Schalke 04 együttesét. Hajnal Tamás mindkét gólban főszerepet vállalt.

Ha eddig bárkinek is kétségei lettek volna: Huszti és Hajnal a legkevésbé sem elégszik meg az epizódszereppel Németországban.

Huszti Szabolcs 2006 nyarán érkezett a Hannoverhez a francia Metz csapatától. Odaszerződésekor már az előkészületi mérkőzéseken bizonyította tehetségét, így élvezte edzője, Peter Neururer bizalmát. Ám a szakembernek az eredménytelenség miatt három forduló után távoznia kellett, és nem lehetett tudni, hogy az újonnan kinevezett tréner, Dieter Hecking ugyanúgy számít-e majd a középpályásra.

Szerencsére kiderült: igen. Pedig az edző többször is kritizálta a magyar középpályást. Nehezményezte, hogy Huszti Szabolcs túl lassan szokja meg a Bundesliga légkörét, és a nyelvvel is gondjai vannak, a teljesítményére azonban nem lehetett panasz: az elmúlt szezonban 31 bajnokin szerepelt, négy gólt szerzett, és hetet előkészített. Huszti mégsem hiheti el egy pillanatig sem, hogy biztos helye van a csapatban.

Ebben a szezonban ugyanis Dieter Hecking – a harmadik fordulóban, éppen a Bayern München ellen – minden ok nélkül a kispadra ültette. Persze nem zárható ki, hogy nevelő célzattal. Akárhogy is történt, azóta egyre jobban teljesít Huszti Szabolcs: szögletből két gólt előkészített, és a szombatival együtt már három találatot ért el (igaz, hogy ebből kettőt tizenegyesből, azonban csak az állhat a labda mögé, akiben megbíznak a társai…).

Ugyanígy él Hajnal Tamás iránt is a bizalom Karlsruhéban.

olnak, amikor nyáron foggal-körömmel ragaszkodott az első osztályba vágyódó játékos szerződtetéséhez. A 26 éves, Kaiserslauternből érkező karmester feladatául a Dortmundba szerződő közönségkedvenc, Giovanni Federico pótlása jutott. Nos, kilenc forduló elteltével kijelenthető: a középpályás min


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik