Nem is favorit a favorit

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.10.09. 23:41
Címkék
Jól járt a Bayern München: az UEFA-kupa csoportkörének keddi, nyoni sorsolásán kiderült, a bajorok már most elkönyvelhetik a továbbjutást. Persze rögös út vezet a diadalig, de a nyári játékosvásárláson kiadott majd 70 millió euró (18 milliárd forint) garancia kell legyen a nemzetközi sikerre.

A botrányosra sikerült előző idény után Münchenben megfogadták: ezúttal minden másként lesz a Bayernnél. A nyáron nem sajnáltak hetvenmillió eurót (majd 18 milliárd forintot) elkölteni sztárjátékosokra, így például az olasz Luca Tonira vagy a francia Franck Ribéryre.

A bajorok elhatározták, ebben az évben az összes trófeát elhódítják.

Most „csak” az UEFA-kupában próbálkozhatnak, és nem csoda, hogy a küldöttség tagjai jókedvűen veregették egymás vállát, amikor a svájci Nyonban sorra kerültek elő az apró golyóbisokból a csapatok nevei. Végül kiderült, hogy az F jelű ötösben az angol Bolton, a portugál Braga, a szerb Crvena zvezda és a görög Arisz Szaloniki lesz az ellenfél.

„Mi vagyunk a Bayern München, mi vagyunk a favoritok” – ujjongott a csapat válogatott védője, Philipp Lahm.

Ottmar Hitzfeld vezetőedző rátett még egy lapáttal, s kijelentette: „A Bayern mindig favorit!”

Úgy tűnik, a hátvéd és az edző gyorsan felejt...

A portugál középcsapat, a Belenenses elleni továbbjutás (1–0, majd 2–0) ugyanis a vártnál nyögvenyelősebbre sikerült, és a kritikusok is elmondták, leírták: a határokon túl aligha omlik majd mindenki a „nagyságos” Bayern lábai elé.

Mindenesetre a klubnál nincsnek pesszimista emberek, és maga a Császár is a lelkesedők táborához tartozik: „Jelenleg nincs konkurenciánk a bajnokságban, és ez nagyszerű” – szögezte le Franz Beckenbauer.

No persze Franck Ribéry parádés cselei, Miroslav Klose meg Luca Toni góljai elegendőek odahaza, főleg úgy, hogy gyengélkedik a Werder Bremen, a Schalke 04 és a címvédő VfB Stuttgart is…

Az UEFA-kupában már nem lesz ilyen kellemes a környezet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik