Pazar dupla dupla

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.10.28. 00:10
Címkék
Feczesin Róbert két góllal és két gólpasszal vette ki részét a Brescia Triestina ellen aratott sima győzelméből az olasz másodosztályban. A csatár 8-as osztályzatot kapott az olasz szaklaptól.

Amilyen zavaros körülmények között szerződött Sopronból Bresciába Feczesin Róbert (napokig ködösítettek az átigazolással kapcsolatban), annyira kezdi egyértelművé tenni jelenlegi kenyéradóinak: érdemes volt megszerezni. A 21 éves, hatszoros válogatott csatár tizedik Serie B-s mérkőzésén parádésan játszott, a Triestina ellen 4–1-re megnyert hazai bajnokin néggyel gyarapította pontjai számát a kanadai táblázaton: két gólt szerzett, kettőt pedig előkészített. Ezzel a Brescia visszavette a vezetést a másodosztályú bajnokságban. A tekintélyes olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport 8as osztályzatot adott a támadónak, csapattársa, Vass Ádám 6ost kapott. Feczesin Róbert remek sorozatot tudhat maga mögött: öt gólnál jár az idényben, hármat a Bresciában, kettőt a válogatottban jegyzett.

Gratulálunk! Két góljával és gólpasszával vezére volt a Bresciának a Triestina elleni győztes bajnokin.

Köszönöm szépen! Az első gólomat a harminckettedik percben fejeltem, ráadásul éppen Vass Ádám szöglete után csúsztattam a labdát nyolc méterről a kapus fölött a rövid felső sarokba. Másodszor az első félidő hajrájában voltam eredményes: remek kiugratás után egy az egyben vezethettem a kapusra a labdát, és tíz méterről ugyanoda helyeztem, mint előtte, csak ezúttal lábbal.

Szombati számában a La Gazetta dello Sport csak Vass Ádámot jelölte a kezdőcsapatba, önt nem, ehhez képest két magyar gólnak és három magyar gólpassznak tapsolhatott a bresciai közönség.

Sokáig én sem tudtam, hogy mi lesz a sorsom. Az a szokás nálunk, hogy edzőnk, Serse Cosmi csak közvetlenül a meccs előtt jelöli ki a kezdő tizenegyet.

A lefújás után nagy volt a felhajtás?

Adtam néhány interjút, többek között televízióknak is, és azt mondták, engem választottak a mérkőzés legjobbjának. Egyre jobban megy az olasz, amit megértek, azt már az ő nyelvükön mondom, de még mindig van velem egy segítő, aki fordít, ha szükségem van rá.

Azt hallottam, a válogatottnál töltött felkészülési időszak után a magyar játékosoknak újra meg kell küzdeniük helyükért angol másodosztályú csapataikban. Az olasz B-ligában nem uralkodnak farkastörvények?

Bresciában nagyon örülnek, hogy vannak válogatott játékosaik, és büszkék ránk. Soha semmiféle hátrány nem ért bennünket nemzeti csapatbeli szereplésünk miatt.

Klubjában kétcsatáros rendszerben játszik, a válogatottban pedig az egyékes szisztémát alkalmazza Várhidi Péter szövetségi kapitány. Nem okoz gondot a kettősség?

Nincs vele problémám, hiszen az évek során már rengeteg formációban futballoztam, úgyhogy megszoktam a változatosságot. Azt viszont bevallhatom, hogy a kétcsatáros formulát jobban szeretem, ebben van segítségem, és nem érzem magam annyira elhagyatottnak elöl.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik