Válságban van a Bosna Sarajevo

H. L., S. J.H. L., S. J.
Vágólapra másolva!
2007.11.10. 16:12
Címkék

Az előző hét végi bajnoki rang adón a címvédő Bosna Lido Sarajevo, a Pick-Szeged vasárnapi BL-ellenfele kikapott Banja Lukában a Boractól (25–23). A boszniai szerb csapat a hetedik forduló után azonos ponttal áll a Bosnával. Mivel a két gárda toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből, máris veszélybe került a fővárosiak bajnoki címe.

Ezért a klub a héten elnökségi ülést tartott. A vezetőség kiemelte, hogy elégedetlen az eddig elért eredményekkel, főként a játékosok hozzáállásával, és azonnal megbeszélést tartott a kézilabdázókkal, valamint a szakmai stábbal. A vezetők elmondták: változatlanok a célok (a bajnoki cím megvédése, a BL-ben a csoportból való továbbjutás vagy legalább a harmadik hely megszerzése).

A dorgálás után a csapat szerdán bajnoki mérkőzést játszott az újonc Gradac ellen, és 35–24re győzött.

A Pick-Szeged elleni mérkőzés eredménye jelentősen befolyásolhatja a klub jövőjét, ezért fantasztikus hangulat várható. Tudni kell, hogy a Bosna szurkolói az FK Sarajevo futballcsapat drukkerei, s a bosnyák fővárosban a Szegedet „szerb” csapatnak tartják. Igaz, a Bosna soraiban is több szerb játékos szerepel, és az edző is szerb, mégis forró fogadtatásra számíthatnak Vladan Matics játékosai. A szegediek fogadkoztak, hogy a felfokozott hangulatban is igyekeznek megőrizni hidegvérüket.

„Nekünk a játékkal kell foglalkoznunk, és abban sokkal jobbak vagyunk ellenfelünknél – vélekedett Lele Ambrus, a Pick-Szeged ügyvezető elnöke. – Csapatunk tizenöt góllal nyert itthon a Szarajevó ellen, s ezután elvárható, hogy idegenben is két pontot szerezzen. Valamennyi játékosunk egészséges és elszánt. Nem féltem a Szegedet, ugyanakkor biztos vagyok abban is, hogy a Bosna az életéért fog küzdeni, és mindent elkövet a sikerért. A legfontosabb, hogy sérülés nélkül és persze Pick-sikerrel záruljon a csata.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik