Temetői hangulatra futja

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.26. 18:34
Címkék
Uli Hoeness, a Bayern menedzsere kifakadt, mert szerinte a csapat törzsszurkolói tehetnek arról, hogy bár az Allianz Arenában futballmérkőzéseket rendeznek, a hangulat inkább hasonlít egy gyászszertartáséhoz. Szombaton aztán bebizonyosodott, hogy részben a csendes VIP-vendégek miatt is olyan rettenetes a légkör a hazai meccseken.

Állt a bál a válogatottak Eb-selejtezője miatt tartott bajnoki szünetben a Bayern Münchennél. Habár már majd két hét eltelt azóta, hogy a klub menedzsere, Uli Hoeness kirohant a csapat szurkolói ellen az egyesület éves taggyűlésén, a kedélyek továbbra sem csillapodnak. A bajorok vezetője ugyanis elkövette azt a lehető legnagyobb hibát, amelyet egy klub elöljárója elkövethet: szembefordult saját híveivel, sőt tűrhetetlen hangnemben kritizálta őket!

Igaz, a veszekedést nem ő kezdte…

Az összejövetelen ugyanis néhány résztvevő az Allianz Arena hangulatát pocskondiázta, mondván: annyi már a VIPvendég, hogy az „igazi” drukkerek elvesznek a hatalmas stadionban. Emlékezhetünk, hogy erre a jelenségre Klaus Smentek, a Kicker főszerkesztő-helyettese már korábban felhívta figyelmünket. Az újságíró – és immár a bajorok többsége is – úgy gondolja, hogy a pezsgőt kortyoló, a kezdőrúgásról elkéső, nemkülönben csendes nézők negatív hatással vannak az arénák légkörére.

Uli Hoeness azonban – mivel tisztában van vele, hogy éppen a VIP-vendégek jelentik a legfőbb bevételt – visszavágott a panaszkodóknak. Mivel szavai nem tűrnek nyomdafestéket, szalonképes változatban közöljük kifakadásának részleteit: „Mégis, mit

gondoltok, kik vagytok? A pocsék hangulatért ti feleltek, nem mi! Akarjátok Franck Ribéryt, akarjátok Luca Tonit, viszont nem akartok pezsgőt a páholyba, sőt semmit sem akartok – csak a világ legjobb játékosait. BL-be vágyódtok, de úgy, hogy az nektek ne kerüljön semmibe. Hát ez a baj ebben az országban!”

Nem csoda, hogy a menedzsert kifütyülték.

Az újságok bizonyítékokat akartak, de a bajnoki szünet miatt csak szombaton, a Wolfsburg elleni bajnokin (2–1) tudták lemérni, milyen is valójában a hangulat a Bayern arénájában, és ki ezért a felelős. A Bild am Sonntag tudósítóját egyenesen a déli állószektorba, a törzsszurkolók közé küldte. Hét euró a belépő (mintegy 1800 forint), majd ugyanennyi egy sült kolbászért és egy pohár sörért. Ám a pénzért irónia is járt a szurkolótársaktól. Bár úgy tetszett, hogy többségük nem haragszik Uli Hoenessre, az epés megjegyzésekkel nem spóroltak. Na meg az énekekkel sem, nagyon kedvelt lett az „Anglia nélkül utazunk az Eb-re…” kezdetű nóta.

Végül kiderült: a csapat menedzserével folytatot szócsatában a háborgó szurkolóknak volt igazuk, hiszen csak az északi szektor próbált a déliekkel tartani. Amikor ők is elhallgattak, a stadionra nyomasztó csend telepedett. Hiába volt jelen 69 ezer néző – az ember mégis egyedül érezte magát. Lehetséges lenne, hogy ennél a csapatnál már csak a mindenért dühöngő Uli Hoenessben lobog valami tűz?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik